Mačke

V magazinu za mačke najdete nasvete in uporabna navodila, če imate namen v svoje življenje sprejeti novega štirinožnega družinskega člana. Življenje z mačko je prijetno, zato je pomembno, da poznate njen značaj, njene potrebe in vedenje. To zagotavlja, da se bo vaša mačka pri vas dobro počutila, prav tako pa boste vi in vaša družina imeli veliko veselja z malim sobnim tigrčkom. Predstavljamo prednosti in pomanjkljivosti številnih različnih pasem mačk, ki se razlikujejo po značaju kot tudi po videzu. Preberite več

Hrana za mačje mladiče

Ker mačji mladiči še vedno rastejo, imajo posebno potrebo po različnih hranilih. Kakšna pa je pravzaprav hrana za mačje mladiče?

Nevarna hrana za mačke

Tudi mačke se rade včasih pregrešijo in pojedo nekaj, kar ni povsem zdravo za njih. Preverite, katera je nevarna hrana za mačke. Kaj vse smejo jesti in česar naj se na vse pretege izogibajo.

Kakovostna hrana za mačke

Da bi naši tigrčki bili zdravi in odporni, jim moramo ponuditi kakovostno hrano! Kakšna pa je kakovostna hrana za mačke? Kaj naj taka hrana vsebuje in čemu se moramo izogibati?

Je moja mačka srečna?

Zagotovo bi naredili vse, da bi čim bolj razveselili svojo mačko. Kako pa zares veste, ali je vaša mačka srečna?

Socializacija mačk

Ko se mačka preseli v novo stanovanje, jo tam čaka kopica nenavadnih vonjev, hrupov in ljudi. Kako poteka socializacija mačk?

Kako vidijo mačke?

Vsi vemo, da mačke dobro vidijo tudi v temi, saj tudi sredi noči včasih ujamejo kakšen plen. Toda kako vidijo mačke? So morda barvno slepe?

Abesinka

Abesinka ima velike oči in velika ušesa. Zelo se naveže na lastnika, mu sledi ob vsakem koraku in spremlja njegova dejanja.

Neva Masquerade

Neva Masquerade je dolgodlaka košata mačka s skrivnostnim izgledom in bujno grivo ter je tesna sorodnica sibirske mačke. Preberite več na zoohit!

Chantilly-Tiffany

Chantilly-Tiffany je prava modna mačka s svojim srednje dolgim čokoladnim kožuhom in velikimi zelenimi očmi. Kakšen pa je njen značaj in od kod izvira?

Joga z mačko

Joga je koristen in zdrav način sproščanja, pri katerem lahko sodeluje tudi vaša mačka. Na kakšen način vam lahko pomaga? Bo z vami izvajala vaje ali je tam samo zato, da vas sprosti?

Laser za mačke

Mnenja se razlikujejo, ko govorimo o laserju za mačke. Je laser za mačke škodljiv ali koristen za vašo mačko? Izvedeli bomo prednosti in slabosti uporabe laserja pri mačkah.

Mačji agility

Gibanje in zabava sta bistvenega pomena za zdravo mačje življenje. Če se vaša mačka dolgočasi, kmalu povzroča težave. Večina mačk ima rada izzive, ki trenirajo duha in telo. Mačji agility je odlična možnost povezati spodbujanje razvoja z zabavo. Nagovarja naravno radovednost vaše mačke in se lahko izvaja zunaj in znotraj.

Driska pri mačjih mladičih

Preselitev mačjega mladiča v nov dom je velik dogodek, ki pa je tudi stresen. Zaradi tega lahko tudi nastopi driska pri mačjih mladičih. Kaj storiti?

Socializacija mačk

Ko se mačka preseli v novo stanovanje, jo tam čaka kopica nenavadnih vonjev, hrupov in ljudi. Kako poteka socializacija mačk?

Potovanje z letalom z mačko

Potovanje z letalom je pri mačkah še bolj nepriljubljeno kot vožnja z avtom. Neznane vonjave, glasni zvoki in uravnavanje pritiska napravijo letenje celo za sproščene sobne tigrčke neprijetno. Na žalost je včasih potovanje z letalom z mačko edina možnost in se ji ne moremo izogniti. Vseeno ali se gre za selitev ali daljše bivanje v tujini: z nekoliko priprave lahko napravite tudi potovanje z letalom kolikor možno prijetno za vašo mačko.

Nasveti za potovanje z mačko

Mačji penzion je zaseden, prijazni sosed nima časa, lastna družina živi predaleč, vsi prijatelji so na dopustu. Obstaja veliko razlogov, ki lastnika mačke, ki rad potuje, lahko privede do izjemno težke situacije. Včasih imajo lastniki živali le dve alternativi: bodisi se odpovejo načrtovanemu izletu ali se odpravijo na potovanje z mačko. Če ostanemo v isti državi, načeloma ne bomo imeli veliko težav, predvideno seveda, da nima lastnik dopustniškega apartmaja ali hotela nič proti hišnim živalim. Na daljša potovanja ali stresna poslovna potovanja pa se je ponavadi bolje odpraviti brez našega ljubljenčka. Tudi potovanja v tujino se lahko pod določenimi pogoji izkažejo za težka: strogi vstopni pogoji, aktualna zdravstvena potrdila, natanačna evidenca cepljenj in mesece dolga karantena otežujejo dopust s štirinožcem. Seveda so vsi ti predpisi verjetno smiselni in popolnoma premišljeni; nenazadnje služijo zdravju vseh hišnih ljubljenčkov. Za lastnika živali pa prinašajo vsekakor s seboj celo vrsto nevšečnosti.
Članki, ki so jih ostali uporabniki ocenili kot najbolj uporabne
Mačke Pasme mačk

Britanska kratkodlaka mačka

Ali iščete mačko, ki bo vašo družino s svojim umirjenim in uravnoteženim značajem odlično dopolnjevala in, ki se, če je potrebno, zadržuje le v hiši? Potem vam priporočamo pasmo „britanska kratkodlaka mačka“. Mehki dlaki in velikim očem kratkodlake britanke se komaj upre marsikateri prijatelj mačk. Pri tem boste tudi značaj te britanske mačke enostavni oboževali! Kaj vse je še potrebno vedeti? Naš pasemski portret vam natančno predstavlja kratkodlako mačko iz Velike Britanije in ponuja nasvete glede nakupa, nege, prehrane in zdravstvene oskrbe.
Mačke Pasme mačk

Maine Coon

Maine Coon je postal ena najbolj priljubljenih mačjih pasem na svetu. To je verjetno posledica njegove preprostosti, robustnosti in čudovitega značaja.
Mačke Pasme mačk

Bengalska mačka

Bengalska mačka je resnično edinstvena pasma mačke. Konec koncev je "hišni tiger" v pravem pomenu besede: vzreditelji te pasme stavijo na kanček divje mačke v krvi. Divje mačke-hibridi, kot sta bengalska mačka ali savannah, so novost v svetu vzrediteljev! Kaj naredi mačko-hibridno - in kaj morate upoštevati, če v dnevni sobi srečate divjo mačko? V našem portretu pasme boste našli odgovore.
Najnovejši članki
Mačke Pasme mačk

Abesinka

Abesinka ima velike oči in velika ušesa. Zelo se naveže na lastnika, mu sledi ob vsakem koraku in spremlja njegova dejanja.

Ko ste se odločili glede mačke, se vam pri iskanju zagotovo porajajo sledeča vprašanja: Kako najdem "pravo" mačko zase? Katera pasma mi ustreza? Po katerih kriterijih se odločam, če je ta mačka "moja mačka"? V našem magazinu za mačke lahko tudi preberete kako zasnovati lastno stanovanje za udobno življenje vaše mačke ter katere pripomočke za nego, igrače in druge predmete potrebujete.

Verjetno boste kdaj naleteli na nenavadno vedenje mačk, pri katerem vam bodo pomagali naši nasveti. Tako vam bo razloženo, na primer, kako poskrbeti za higieno in kako lahko odpravite agresivnost proti drugim mačkam. Ker je nega mačke nadvse pomembna, smo pripravili prispevke, kako ohranjati vašega štirinožca pri najboljšem možnem zdravju. Z nasveti o mačkah izveste, katere mačje bolezni obstajajo in kaj lahko storite, da bo vaši mački hitro ponovno bolje. Izvedeli boste, kaj lahko storite proti parazitom, katera cepljenja so potrebna in kako pravilno negovati dlako vaše mačke.

V mačjem magazinu boste našli vse pomembne informacije o pravilni prehrani vaše mačke. Pozanimajte se o ponudbi, prednostih ter pomanjkljivostih različnih vrst mačje hrane in kako izberete pravo hrano za vašo mačko. Nekatere mačke imajo posebne prehranske potrebe, preberite kako lahko pomagate ohraniti zdravje vaše mačke. Nenazadnje boste tudi izvedeli, na kaj morate biti pozorno, ko se odpravite z vašo mačko na počitnice: Kako zagotavljam varnost in dobro počutje moje mačke, ko se odpravimo na potovanje? Katere potovalne torbe oz. transportni boksi za mačke so pravi? Magazin za mačke vam ponuja odgovore na vsa ta vprašanja in vam stoji ob strani z neprecenljivimi namigi in nasveti o raznovrstnih mačjih temah.