Magazin

zoohit Magazin nudi zanimiva dejstva in koristne nasvete o hišnih živalih ter odgovarja na vse, kar je pomembno v življenju s hišnim ljubljenčkom. Bodisi o psih, mačkah, tukaj lahko prejmete dragocene namige o negi in vzgoji svojih hišnih ljubljenčkov. Ko spoznate različne pasme lahko tudi kmalu bolje razlikujete tipične načine vedenja. Naš magazin vam svetuje o smiselnem treningu vašega psa in ponuja odgovore na kaj morate biti pozorni, ko se odpravite na dopust. Preberite več

Potovanje s psom

Potovanje s psom z vlakom

Bodisi vsak dan ali na dopust: vožnja z vlakom je za večino sproščena možnost priti od točke A do točke B. Predpogoj za prijetno potovanje s psom z vlakom ni le načrtovanje odhoda, ampak tudi sproščen štirinožec, ki je navajen na rutino. V nadaljevanju preberite nekaj namigov za sproščeno vožnjo z vlakom z vašim psom.

Psi

Pasme psov

Shih Tzu

Kljub mali velikosti je Shih Tzu izjemen pes, ki vzbuja veliko pozornosti. Za dolgo bujno grivo nekdanjega čuvaja templjev tiči razigrani štirinožec, ki je veliko ljubiteljem psov zvesti spremljevalec.
Potovanje z mačko

Nasveti za potovanje z mačko

Mačji penzion je zaseden, prijazni sosed nima časa, lastna družina živi predaleč, vsi prijatelji so na dopustu. Obstaja veliko razlogov, ki lastnika mačke, ki rad potuje, lahko privede do izjemno težke situacije. Včasih imajo lastniki živali le dve alternativi: bodisi se odpovejo načrtovanemu izletu ali se odpravijo na potovanje z mačko. Če ostanemo v isti državi, načeloma ne bomo imeli veliko težav, predvideno seveda, da nima lastnik dopustniškega apartmaja ali hotela nič proti hišnim živalim. Na daljša potovanja ali stresna poslovna potovanja pa se je ponavadi bolje odpraviti brez našega ljubljenčka. Tudi potovanja v tujino se lahko pod določenimi pogoji izkažejo za težka: strogi vstopni pogoji, aktualna zdravstvena potrdila, natanačna evidenca cepljenj in mesece dolga karantena otežujejo dopust s štirinožcem. Seveda so vsi ti predpisi verjetno smiselni in popolnoma premišljeni; nenazadnje služijo zdravju vseh hišnih ljubljenčkov. Za lastnika živali pa prinašajo vsekakor s seboj celo vrsto nevšečnosti.

Najbolj brani članki
Mačke Pasme mačk

Britanska kratkodlaka mačka

Ali iščete mačko, ki bo vašo družino s svojim umirjenim in uravnoteženim značajem odlično dopolnjevala in, ki se, če je potrebno, zadržuje le v hiši? Potem vam priporočamo pasmo „britanska kratkodlaka mačka“. Mehki dlaki in velikim očem kratkodlake britanke se komaj upre marsikateri prijatelj mačk. Pri tem boste tudi značaj te britanske mačke enostavni oboževali! Kaj vse je še potrebno vedeti? Naš pasemski portret vam natančno predstavlja kratkodlako mačko iz Velike Britanije in ponuja nasvete glede nakupa, nege, prehrane in zdravstvene oskrbe.
Psi Vzgoja psa

Kako psa odvaditi lajanja?

"Pes, ki laja, ne grize!" To sicer zveni pomirjajoče, vendar psi, ki nenehno lajajo, ne motijo le vas, temveč tudi vaše sosede. Zakaj pravzaprav psi lajajo? Kako je najbolje psa odvaditi lajanja?
Psi Pasme psov

Doberman

Hud pes čuvaj ali veliki hišni pes? Glede dobermana so mnenja različna. Podoba nevarne zveri se drži te pasje pasme tudi zaradi številnih upodobitev na velikem platnu. Vendar pa doberman zaradi uspešne ameriške serije „Magnum“ uživa tudi kultni status.
Najnovejši članki
Psi Potovanje s psom

Potovanje s psom z vlakom

Bodisi vsak dan ali na dopust: vožnja z vlakom je za večino sproščena možnost priti od točke A do točke B. Predpogoj za prijetno potovanje s psom z vlakom ni le načrtovanje odhoda, ampak tudi sproščen štirinožec, ki je navajen na rutino. V nadaljevanju preberite nekaj namigov za sproščeno vožnjo z vlakom z vašim psom.
Mačke Prehrana mačke

Prava hrana za stanovanjske mačke

Naše hišne mačke so v svoji biti še vedno čiste plenilke. Kljub temu obstaja veliko razlogov zakaj imamo mačko v stanovanju. Da nimamo vrta, je le eden izmed potencialnih razlogov. Ljubitelji mačk, ki živijo v bližini prometne ceste, neradi izpostavljajo svojo mačko nevarnosti. Pri infekcijskih boleznih, kot je FIV, je potrebno mačko zadržati v hiši, da se zmanjša nevarnost prenašanja bolezni na druge živali. In nenazadnje obstajajo sobni tigrčki, ki jih sploh ne vleče na prosto. Mačke so lahko popolnoma srečne tudi v bivanju izključno v stanovanju! Vendar so njihove prehranske zahteve drugačne od mačk s prostim izhodom, zato naj bo tudi hrana za stanovanjske mačke ustrezno prilagojena.
Mačke Igra z mačko

Mačji agility

Gibanje in zabava sta bistvenega pomena za zdravo mačje življenje. Če se vaša mačka dolgočasi, kmalu povzroča težave. Večina mačk ima rada izzive, ki trenirajo duha in telo. Mačji agility je odlična možnost povezati spodbujanje razvoja z zabavo. Nagovarja naravno radovednost vaše mačke in se lahko izvaja zunaj in znotraj.

S temi namigi je zmešnjave konec

Naši nasveti vam pomagajo pri vseh vprašanjih o hišnih živali. Strokovni prispevki vam bodo pomagali, da boste lažje prepoznali bolezenske znake in in preprečili neljube situacije. Naučite se kako negovati dlako in kako pogosto bi morali žival peljati na pregled. V našem magazinu lahko preberete, kateri živalski prijatelji vplivajo dobro na vašega ljubljenčka in katerih se je bolje izogibati.

Uravnotežena živalska prehrana se začne v posodi s hrano

Tudi hišne živali potrebujejo dovolj vitaminov in hranilnih snovi. Ker so psi lovci, mora biti hrana prilagojena hrani iz narave in vsebovati veliko mesa. Visokokakovostna hrana vsebuje pomembne elemente, ki so bistveni za zdravje vaše živali. Prav tako kot pri ljudeh, se potrebe živali spreminjajo s starostjo. Tudi v primeru bolezni mora biti načrt prehrane prilagojen. Preberite več o pravilni prehrani.

Ali bi želeli posvojiti žival iz zavetišča?

Ob obisku v zavetišču bi najraje vzeli vsako žival domov. Vendar preden se odločimo za žival, se je potrebno pripraviti in poskrbeti za primeren prostor za spanje, hrano in prosto gibanje. Vaš novi sostanovalec mora biti cepljen in imeti ustrezne papirje. V našem magazinu za živali boste izvedeli, na kaj morate biti pozorni, da sprememba v vašem življenju ne bo prezahtevna.

Več vsakodnevnega veselja s pomočjo nasvetov o hišnih ljubljenčkih

Z našimi nasveti boste lahko kmalu ustrezno reagirali v vseh situacijah. Ali greste z vašim psom pogosto na potovanja? Za ta namen uporabite ustrezno transportni boks ali kletko za psa. Tako je vaša žival zaščitena in ima svoj lasten prostor, kjer se počuti nemoteno. Kolikor bolj je pot do mesta dopusta brez stresa, toliko bolj sproščen bo tudi celoten dopust. Usposobljeno svetovanje o živalih v našem magazinu vam omogoča veliko bolj brezskrbno skupno življenje z vašim hišnim ljubljenčkom. Prejeli boste seveda tudi namige o igračah, o pravilnem gibanju na prostem in prehrani.