Magazin

zoohit Magazin nudi zanimiva dejstva in koristne nasvete o hišnih živalih ter odgovarja na vse, kar je pomembno v življenju s hišnim ljubljenčkom. Bodisi o psih, mačkah, tukaj lahko prejmete dragocene namige o negi in vzgoji svojih hišnih ljubljenčkov. Ko spoznate različne pasme lahko tudi kmalu bolje razlikujete tipične načine vedenja. Naš magazin vam svetuje o smiselnem treningu vašega psa in ponuja odgovore na kaj morate biti pozorni, ko se odpravite na dopust. Preberite več

Prehrana psov

Hrana za pse bio kakovosti

Bio je postal pravi trend: To ne velja le za človeško hrano, temveč tudi za živalsko, kjer se vedno več uporabnikov odloča za bio kakovost. Toda kaj se navsezadnje skriva pod izrazom hrana za pse bio kakovosti? Je bio resnično boljše za vašega psa kot običajna pasja hrana?

Psi

Pasme psov

Avstralski ovčar

Kot pravi pastir ta srednje velik in očarljiv avstralski ovčar potrebuje prefinjeno in vsestransko zaposlitev, ki ga spodbuja tako na fizični kot tudi miselni ravni.

Najbolj brani članki
Mačke Pasme mačk

Britanska kratkodlaka mačka

Ali iščete mačko, ki bo vašo družino s svojim umirjenim in uravnoteženim značajem odlično dopolnjevala in, ki se, če je potrebno, zadržuje le v hiši? Potem vam priporočamo pasmo „britanska kratkodlaka mačka“. Mehki dlaki in velikim očem kratkodlake britanke se komaj upre marsikateri prijatelj mačk. Pri tem boste tudi značaj te britanske mačke enostavni oboževali! Kaj vse je še potrebno vedeti? Naš pasemski portret vam natančno predstavlja kratkodlako mačko iz Velike Britanije in ponuja nasvete glede nakupa, nege, prehrane in zdravstvene oskrbe.
Mačke Pasme mačk

Bengalska mačka

Bengalska mačka je resnično edinstvena pasma mačke. Konec koncev je "hišni tiger" v pravem pomenu besede: vzreditelji te pasme stavijo na kanček divje mačke v krvi. Divje mačke-hibridi, kot sta bengalska mačka ali savannah, so novost v svetu vzrediteljev! Kaj naredi mačko-hibridno - in kaj morate upoštevati, če v dnevni sobi srečate divjo mačko? V našem portretu pasme boste našli odgovore.
Mačke Pasme mačk

Britanska dolgodlaka mačka

Ali iščete prilagodljivo mačko za življenje v hiši, po možnosti z dolgo dlako? „Britanska dolgodlaka mačka“, ali pogosto „Highlander“ je različica britanske kratkodlake mačke z dolgo dlako in deli z njo prijazen, uravnotežen značaj in manj želje po gibanju. Zgodovina britanske dolgodlake mačke je tesno povezana z britansko kratkodlako mačko. Navsezadnje ustrezata obe pasmi istemu standardu in se razlikujeta le v dolžini dlake, ki je pri britanski dolgodlaki mački dolga in je nastala s križanjem britanske kratkodlake mačke s perzijsko mačko.
Najnovejši članki
Psi Prehrana psov

Hrana za pse bio kakovosti

Bio je postal pravi trend: To ne velja le za človeško hrano, temveč tudi za živalsko, kjer se vedno več uporabnikov odloča za bio kakovost. Toda kaj se navsezadnje skriva pod izrazom hrana za pse bio kakovosti? Je bio resnično boljše za vašega psa kot običajna pasja hrana?
Mačke Pasme mačk

Sibirska mačka

Sibirska mačka je sinonim za hišno mačko – je srednja velika mačka z izvirnim videzom, močnim telesom in srednje dolgo dlako, ki je nastala brez vpliva človeka v njenem domačem kraju v Rusiji. Mačko načrtno vzrejajo šele od 80. let prejšnjega stoletja.
Psi Pasme psov

Dalmatinec

Dalmatinec je srednje velik pes z nepozabnim črno-belim kožuhom in je zelo aktiven pes, ki z veseljem išče psihične in fizične izzive.

S temi namigi je zmešnjave konec

Naši nasveti vam pomagajo pri vseh vprašanjih o hišnih živali. Strokovni prispevki vam bodo pomagali, da boste lažje prepoznali bolezenske znake in in preprečili neljube situacije. Naučite se kako negovati dlako in kako pogosto bi morali žival peljati na pregled. V našem magazinu lahko preberete, kateri živalski prijatelji vplivajo dobro na vašega ljubljenčka in katerih se je bolje izogibati.

Uravnotežena živalska prehrana se začne v posodi s hrano

Tudi hišne živali potrebujejo dovolj vitaminov in hranilnih snovi. Ker so psi lovci, mora biti hrana prilagojena hrani iz narave in vsebovati veliko mesa. Visokokakovostna hrana vsebuje pomembne elemente, ki so bistveni za zdravje vaše živali. Prav tako kot pri ljudeh, se potrebe živali spreminjajo s starostjo. Tudi v primeru bolezni mora biti načrt prehrane prilagojen. Preberite več o pravilni prehrani.

Ali bi želeli posvojiti žival iz zavetišča?

Ob obisku v zavetišču bi najraje vzeli vsako žival domov. Vendar preden se odločimo za žival, se je potrebno pripraviti in poskrbeti za primeren prostor za spanje, hrano in prosto gibanje. Vaš novi sostanovalec mora biti cepljen in imeti ustrezne papirje. V našem magazinu za živali boste izvedeli, na kaj morate biti pozorni, da sprememba v vašem življenju ne bo prezahtevna.

Več vsakodnevnega veselja s pomočjo nasvetov o hišnih ljubljenčkih

Z našimi nasveti boste lahko kmalu ustrezno reagirali v vseh situacijah. Ali greste z vašim psom pogosto na potovanja? Za ta namen uporabite ustrezno transportni boks ali kletko za psa. Tako je vaša žival zaščitena in ima svoj lasten prostor, kjer se počuti nemoteno. Kolikor bolj je pot do mesta dopusta brez stresa, toliko bolj sproščen bo tudi celoten dopust. Usposobljeno svetovanje o živalih v našem magazinu vam omogoča veliko bolj brezskrbno skupno življenje z vašim hišnim ljubljenčkom. Prejeli boste seveda tudi namige o igračah, o pravilnem gibanju na prostem in prehrani.