Pasji šport in Igre s psom

Gibanje je za psa pomembno in nepogrešljivo. Za vse kosmatince, ki potrebujejo poleg sprehodov še več akcije, je na voljo veliko dodatnih pasjih aktivnosti. Pasji šport in igre s psom bodo še okrepile vez med vami in vašim štirinožcem. Preberite več o različnih vrstah pasjih športov ter kako izbrati vam ustrezne igre s psom. Preberite več

2 min

Agility za pse

Ste se naveličali vedno istih sprehodov? Si želite novih dogodivščin s svojim kosmatincem? Potem je agility za pse prava stvar za vas!
4 min

Degility

Obstaja toliko pasjih športov, da se za vsakega psa nekaj najde. Toda ali ste že slišali za šport, podoben agilityju, ki se imenuje degility?
3 min

Igra s psom

Igra s psom je zelo pomembna in človek naj bi se s svojim hišnim ljubljenčkom igral pogosto ter na različne načine. Izogibajmo se pretežkim ali predolgim igram, saj lahko tako psa preobremenimo, hkrati pa se izogibajmo tudi prelahkim izzov, kot je na primer dolgočasna, ponavljajoča se igra. Igra s psom naj bo prilagojena spretnostim in potrebam vašega psa. Nekateri psi morda obožujejo klasično igro prinašanja palice, drugi pa se raje ravsajo s pasjo igračo in jo skušajo svojemu lastniku izvleči iz rok. Pomembno je, da lastnik psa pozna in ve, kdaj je pripravljen na igro. To lahko ugotovimo na različne načine.
4 min

Joga s psom

Joga s psom je telovadba, ki koristi tako lastniku kot tudi psu. Kako pa jo pravilno izvajamo in kakšne koristi ima za psa? Obstaja več različnih vrst joge, toda vse niso primerne za vsakega psa.
2 min

Kolesarjenje s psom

Kaj je lepšega kot v toplem poletnem dnevu prijetna tura s kolesom v naravo? In s štirinožnim ljubljenčkom je lahko še posebno zabavna! Kot ponavadi teče pes ob kolesu, kaj pa morate upoštevati, da bo kolesarjenje s psom še posebno zabavno in predvsem varno? Berite naprej.
6 min

Pasji bazen

V poletni vročini si vsi zaželimo ohladitve. Enako velja za naše pse. Žal pa se ne smejo kopati v vseh vodah. Zato pa obstaja pasji bazen.
2 min

Pasji ples

Pasji ples je športna panoga, ki izvira iz ZDA. Zanjo je značilno, da psa naučimo določene trike, ki jih izvaja ob spremljavi glasbe.
4 min

Tek s psom: Canicross

Tek s psom ali Canicross je športna dejavnost, pri kateri s svojim psom pretečete določeno pot. Kako pa dejansko zgleda takšen tek? Se moramo nanj posebej pripraviti in rabimo kakšno posebno opremo?

Pasji šport – kaj točno je to?

Pod pasji šport spadajo skoraj vse aktivnosti, ki jih lahko izvajata lastnik in pes skupaj. V ospredju je predvsem zabava, gibanje in tek tako za človeka kot tudi njegova najboljšega prijatelja.

Kakšne prednosti ima šport za psa in lastnika?

Psi potrebujejo veliko gibanja na prostem. Pasji šport je pri tem idealna možnost, da lastnega psa telesno in umsko obremenite in spodbujate. Vaš pes je bolj sproščen in uravnovešen, kar se seveda odraža tudi v njegovem obnašanju. Nekatere pasme psov morajo biti dodatno (športno) aktivne, da bi preprečili morebitno neželeno vedenje.

Pasji šport je posebno učinkovit za krepitev in poglobitev vezi med človekom in psom.

S psom dobite brezplačnega in neusmiljenega fitnes trenerja, ki vas z vsakim laježem motivira in ne pušča izgovorov :) Premagajta skupaj notranjega kritika!

Kateri šport je pravi za mojega psa?

Na voljo je veliko raznoličnih možnosti. Cilj naj vam bo vedno ustrezna zaposlitev glede na telesno zmogljivost in karakter psa. Pri tem sta seveda odločilnega pomena pasma in individualni značaj vašega kosmatinca. Poleg zadosti prostega teka lahko štirinožcu ponudite aktivnosti, ki krepijo njegovo sposobnost učenja in izboljšujejo koncentracijo.

Če je vaš pes napravil vse pravilno, ne pozabite na ustrezno nagrado!

Poiščite pripomočke za usposabljanje in šport ter prave prigrizke za vašega psa v zoohit trgovini za male živali.