Psi

Magazin za pse – zanimivosti in koristni nasveti glede skupnega življenja z vašim štirinožnim prijateljem in aktualne novosti o vedenju psov. Preberite več

Lovski nagon pri psih

Pes se je razvil iz volka, kar pomeni, da je plenilec in plenilci so po naravi lovci. Kakšen je lovski nagon pri psih in kako ga nadzirati?

Odrasel pes na povodcu

Sprehod s psom naj bi bil umirjen in sprošujoč, tako za lastnika kot za psa. Kaj pa storiti, ko odrasel pes na povodcu ne pozna pravil?

Pasja prehrana pri bolezni

Prava pasja prehrana pri bolezni lahko omili simptome in izboljša počutje psa. Toda kakšno hrano moramo izbrati in katere vrste obstajajo?

Hrana borderskega ovčarja

Borderski ovčar je prijazen in ustrežljiv pes, ki bo hitro navdušil marsikaterega ljubitelja psov. Kakšna pa je hrana borderskega ovčarja?

Slab zadah pri psih

Slab zadah pri psih je zares neprijeten, poleg tega pa je lahko pokazatelj resnejših bolezni ustne votline ali prebavnega trakta.

Kopanje pasjih mladičev

Pasji mladiči so seveda živahni in radovedni, zato tudi hitro zabredejo v kakšno blatno lužo. Kako pa zgleda kopanje pasjih mladičev?

Prvi obisk pri veterinarju

Kdaj je najbolj primerno, da s svojim kužkom opravimo prvi obisk pri veterinarju? Priporočljivo je, da pasjega mladiča že po nekaj dneh bivanja v novem stanovanju seznanimo z veterinarjem. Ta lahko namreč hitro prepozna možne okužbe ali odkrije zajedavce in vam svetuje glede naslednjih korakov.

Tibetanski terier

Tibetanski terier je pravzaprav pastirski pes, ki je živel na višini 5.000 metrov. Je zelo zdrav, prijazen in igriv pes z dolgo dlako.

Basenji

Basenji je pes z elegantno postavo in velikimi štrlečimi ušesi. Prišel je iz Afrike in je zelo živahen pes, ki potrebuje pozornost lastnika.

Potovalna slabost pri psih

Tudi psu je lahko med potovanjem slabo. Vas zanima kako izgleda potovalna slabost pri psih in kako lahko pomagate? Preberite več na zoohit!

Potovanje s psom z vlakom

Bodisi vsak dan ali na dopust: vožnja z vlakom je za večino sproščena možnost priti od točke A do točke B. Predpogoj za prijetno potovanje s psom z vlakom ni le načrtovanje odhoda, ampak tudi sproščen štirinožec, ki je navajen na rutino. V nadaljevanju preberite nekaj namigov za sproščeno vožnjo z vlakom z vašim psom.

Pasji hotel

Pasji hotel vam ponuja varstvo za vašega psa, kadar ste zdoma in nimate nikogar, ki bi lahko pazil na vašega ljubljenčka. Preberite več na zoohit!

Pasji bazen

V poletni vročini si vsi zaželimo ohladitve. Enako velja za naše pse. Žal pa se ne smejo kopati v vseh vodah. Zato pa obstaja pasji bazen.

Joga s psom

Joga s psom je telovadba, ki koristi tako lastniku kot tudi psu. Kako pa jo pravilno izvajamo in kakšne koristi ima za psa? Obstaja več različnih vrst joge, toda vse niso primerne za vsakega psa.

Tek s psom: Canicross

Tek s psom ali Canicross je športna dejavnost, pri kateri s svojim psom pretečete določeno pot. Kako pa dejansko zgleda takšen tek? Se moramo nanj posebej pripraviti in rabimo kakšno posebno opremo?

Božična darila za pse

Božič je pred vrati in tudi naši psi se veselijo vznemirljivih božičnih daril. Preberite si nekaj odličnih idej za božična darila za pse.
Članki, ki so jih ostali uporabniki ocenili kot najbolj uporabne
Psi Pasme psov

Zlati prinašalec

Srednje velik zlati prinašalec obožuje otroke in je odličen družinski pes! Zelo je navezan na človeka, zato rabi malo nege in veliko vadbe.
Psi Pasme psov

Nemški ovčar

Nemški ovčar je ena najbolj priljubljenih delovnih psov na svetu, ki so zaradi svoje vsestranskosti, želje po učenju in zvestobi do lastnika tudi primerni kot družinski pes.
Psi Pasme psov

Labradorec

Ubogljiv, naklonjen ljudem in prilagodljiv: srednje velik labradorec je izredno priljubljen družinski pes, čeprav ima kot prvotni delovni pes rad psihične in fizične izzive.
Najnovejši članki

V magazinu za pse lahko preberete o karakternih razlikah med pasmami in kako najbolje sprejmete vašega bodočega ljubljenčka v vaš dom. Kako ga izberete ali on kako on izbere vas? Kako se nanj pripravite in kako vas najbolje spozna, še preden se vseli k vam? Kako ga pravilno pričakate in katero opremo potrebujete za njegov prihod v njegovo novo domovanje?

V pasjem magazinu najdete pojasnila na kaj morate biti pozorni pri vzgoji psa. Kakšen trening je primeren za katero pasmo? Kako na igriv in pozitiven način vplivate na vedenje vašega psa? Kateri namigi so nepogrešljivi pri vzgoji mladičev, pa tudi pri odraščajočih in odraslih psih in kako najbolje reagirati na agresivno vedenje kot je lajanje, renčanje ali hlastanje in kaj lahko napravite proti temu?

Preberite več o zdravju in negi vašega psa. Magazin za pse nudi pojasnila o boleznih, prvih znakih in pogostih simptomih, kaj lahko napravite za zaščito pred paraziti in katera cepljenja potrebuje vaš pes. Obravnava tudi pomembna vprašanja za vzreditelje v zvezi z reprodukcijo in težave lastnikov psov, na primer v zvezi z nego. Kako pogosto bi naj svojega psa kopali, krtačili ali strigli?

K nasvetom o psih spadajo tudi pomembni prehranski namigi ter informacije o običajni pasji hrani in o specifičnih dietah v primeru prekomerne teže, intolerance, alergiji ali ostalih obolenjih.

Izvedite več o prevozu in potovanju s psom. Koliko vnaprej se morate pripraviti na potovanje glede na različna prevozna sredstva: avto, vlak, avtobus, letalo? Kakšno velikost in težo še lahko ima vaš pes, da lahko potuje skupaj z vami v letalski kabini? Ali je potrebno upoštevati klimatske razmere in tradicionalne navade države, v katero potujete s svojim psom?

Seveda pa ponuja magazin za pse tudi odgovore na pomembna vsakodnevna vprašanja, kot je trening in igra s psom. Koliko gibanja potrebuje vaš štirinožec, katere aktivnosti so prednostne glede na pasmo in katere so najnovejše ideje in izdelki za igro s psi? Kateri povodci so primerni za tek s psom? Zakaj se vaš ljubljenček ne želi igrati z drugimi psi? Kaj narediti, če ima vaš štirinožni prijatelj strah pred drugimi pripadniki njegove vrste?