Psi

Magazin za pse – zanimivosti in koristni nasveti glede skupnega življenja z vašim štirinožnim prijateljem in aktualne novosti o vedenju psov. Preberite več

Vzgoja različnih pasem psov

Vsaka pasja pasma je posebna in ima svoje značilnosti. Kaj pa storiti, če imate dva različna psa. Kako ju vzgajati? Je sploh smiselno imeti dva različna psa v gospodinjstvu?

Psi za iskanje tartufov

Psi za iskanje tartufov imajo zelo dober voh, s katerim lahko izvohajo dragocene podzemne gobe in jih pokažejo svojemu lastniku. Toda kaj vse potrebuje pes, če želi postati dober iskalec tartufov? Ali obstajajo posebne pasme za iskanje tartufov? Kako izgleda trening iskanja tartufov?

Prestrašen pes

Tako kot pri ljudeh, obstajajo tudi pri psih predstavniki, ki se s težavo in veliko previdnostjo navadijo na nekaj novega. Težave pa se pojavijo takrat, ko pes v vsakodnevnih situacijah pokaže velik strah in se pretirano odzove: Glasen hrup, stopnice ali določene osebe lahko psa zelo razburijo. Prevelik strah psa lahko zaplete vaše vsakdanje življenje, hkrati pa obremeni vašega psa. V nadaljevanju smo navedli nekaj nasvetov, kako pomagati svojemu prestrašenemu psu, da postane bolj samozavesten.

Pasja prehrana pri bolezni

Prava pasja prehrana pri bolezni lahko omili simptome in izboljša počutje psa. Toda kakšno hrano moramo izbrati in katere vrste obstajajo?

Hrana borderskega ovčarja

Borderski ovčar je prijazen in ustrežljiv pes, ki bo hitro navdušil marsikaterega ljubitelja psov. Kakšna pa je hrana borderskega ovčarja?

Prava hrana za kastriranega psa

Kastracija preprečuje reproduktivno sposobnost vašega psa – to bi morali vedeti vsi lastniki psov. Ampak ali veste, da ima kastracija dolgotrajne posledice na celoten organizem vašega štirinožca? Kakšna je prava hrana za kastriranega psa?

Kopanje pasjih mladičev

Pasji mladiči so seveda živahni in radovedni, zato tudi hitro zabredejo v kakšno blatno lužo. Kako pa zgleda kopanje pasjih mladičev?

Srbečica pri psih

Srbečica pri psih je lahko posledica različnih alergij ali bolezni. Kaj storiti, če se vaš pes prekomerno praska?

Alergije pri psih

Verjetno vsi hitro pomislimo na alergijo, če se naš pes neprestano praska. Toda kaj dejansko povzroča alergije pri psih? Kako jih lahko pozdravimo in kako preprečimo?

Kopanje pasjih mladičev

Pasji mladiči so seveda živahni in radovedni, zato tudi hitro zabredejo v kakšno blatno lužo. Kako pa zgleda kopanje pasjih mladičev?

Prvi obisk pri veterinarju

Kdaj je najbolj primerno, da s svojim kužkom opravimo prvi obisk pri veterinarju? Priporočljivo je, da pasjega mladiča že po nekaj dneh bivanja v novem stanovanju seznanimo z veterinarjem. Ta lahko namreč hitro prepozna možne okužbe ali odkrije zajedavce in vam svetuje glede naslednjih korakov.

Vzgoja pasjega mladiča

Bolje prej kot nikoli. Ljubeča in dosledna vzgoja pasjega mladiča je osnova za veselo skupno življenje. Kakšni so izzivi in na kaj vse moramo paziti?

Jack Russell terier

Jack Russell terier je zelo živahen pes, ki je osvojil srca mnogih ljubiteljev psov. Kakšen je njegov značaj in kako skrbeti zanj? Od kod izvira in kakšen je bil njegov prvotni namen?

Miniaturni pinč

Miniaturni pinč je pravi mali zvitek energije, ki bo svojemu lastniku sledil povsod. Nekoč je veljal za pravega lovca na miši in podgane. Kakšen pa je njegov značaj in kako skrbeti zanj?

Bostonski terier

Bostonski terier je majhen in igrivi pes, ki je podoben angleškemu in francoskemu buldogu. Kakšen je njegov značaj in kaj rad počne? Je primeren za stanovanja in se dobro razume z otroki?

Potovalna slabost pri psih

Tudi psu je lahko med potovanjem slabo. Vas zanima kako izgleda potovalna slabost pri psih in kako lahko pomagate? Preberite več na zoohit!

Potovanje s psom z vlakom

Bodisi vsak dan ali na dopust: vožnja z vlakom je za večino sproščena možnost priti od točke A do točke B. Predpogoj za prijetno potovanje s psom z vlakom ni le načrtovanje odhoda, ampak tudi sproščen štirinožec, ki je navajen na rutino. V nadaljevanju preberite nekaj namigov za sproščeno vožnjo z vlakom z vašim psom.

Pasji hotel

Pasji hotel vam ponuja varstvo za vašega psa, kadar ste zdoma in nimate nikogar, ki bi lahko pazil na vašega ljubljenčka. Preberite več na zoohit!

Joga s psom

Joga s psom je telovadba, ki koristi tako lastniku kot tudi psu. Kako pa jo pravilno izvajamo in kakšne koristi ima za psa? Obstaja več različnih vrst joge, toda vse niso primerne za vsakega psa.

Tek s psom: Canicross

Tek s psom ali Canicross je športna dejavnost, pri kateri s svojim psom pretečete določeno pot. Kako pa dejansko zgleda takšen tek? Se moramo nanj posebej pripraviti in rabimo kakšno posebno opremo?

Kolesarjenje s psom

Kaj je lepšega kot v toplem poletnem dnevu prijetna tura s kolesom v naravo? In s štirinožnim ljubljenčkom je lahko še posebno zabavna! Kot ponavadi teče pes ob kolesu, kaj pa morate upoštevati, da bo kolesarjenje s psom še posebno zabavno in predvsem varno? Berite naprej.

Srečen pes: 10 glavnih znakov

Kako veste, ali je pes s svojim življenjem zadovoljen in se počuti udobno? Na kakšen način vam bo pes povedal, da je z vami srečen? Opisujemo 10 znakov, ki pomenijo, da je pes srečen.

Vzgoja različnih pasem psov

Vsaka pasja pasma je posebna in ima svoje značilnosti. Kaj pa storiti, če imate dva različna psa. Kako ju vzgajati? Je sploh smiselno imeti dva različna psa v gospodinjstvu?
Članki, ki so jih ostali uporabniki ocenili kot najbolj uporabne
Psi Pasme psov

Zlati prinašalec

Srednje velik zlati prinašalec obožuje otroke in je odličen družinski pes! Zelo je navezan na človeka, zato rabi malo nege in veliko vadbe.
Psi Pasme psov

Nemški ovčar

Nemški ovčar je ena najbolj priljubljenih delovnih psov na svetu, ki so zaradi svoje vsestranskosti, želje po učenju in zvestobi do lastnika tudi primerni kot družinski pes.
Psi Pasme psov

Borderski ovčar

Inteligenten in zahteven borderski ovčar (Border Collie) s srednje dolgo dlako je popoln pastirski pes in je zato le delno primeren za družinskega psa.
Najnovejši članki

V magazinu za pse lahko preberete o karakternih razlikah med pasmami in kako najbolje sprejmete vašega bodočega ljubljenčka v vaš dom. Kako ga izberete ali on kako on izbere vas? Kako se nanj pripravite in kako vas najbolje spozna, še preden se vseli k vam? Kako ga pravilno pričakate in katero opremo potrebujete za njegov prihod v njegovo novo domovanje?

V pasjem magazinu najdete pojasnila na kaj morate biti pozorni pri vzgoji psa. Kakšen trening je primeren za katero pasmo? Kako na igriv in pozitiven način vplivate na vedenje vašega psa? Kateri namigi so nepogrešljivi pri vzgoji mladičev, pa tudi pri odraščajočih in odraslih psih in kako najbolje reagirati na agresivno vedenje kot je lajanje, renčanje ali hlastanje in kaj lahko napravite proti temu?

Preberite več o zdravju in negi vašega psa. Magazin za pse nudi pojasnila o boleznih, prvih znakih in pogostih simptomih, kaj lahko napravite za zaščito pred paraziti in katera cepljenja potrebuje vaš pes. Obravnava tudi pomembna vprašanja za vzreditelje v zvezi z reprodukcijo in težave lastnikov psov, na primer v zvezi z nego. Kako pogosto bi naj svojega psa kopali, krtačili ali strigli?

K nasvetom o psih spadajo tudi pomembni prehranski namigi ter informacije o običajni pasji hrani in o specifičnih dietah v primeru prekomerne teže, intolerance, alergiji ali ostalih obolenjih.

Izvedite več o prevozu in potovanju s psom. Koliko vnaprej se morate pripraviti na potovanje glede na različna prevozna sredstva: avto, vlak, avtobus, letalo? Kakšno velikost in težo še lahko ima vaš pes, da lahko potuje skupaj z vami v letalski kabini? Ali je potrebno upoštevati klimatske razmere in tradicionalne navade države, v katero potujete s svojim psom?

Seveda pa ponuja magazin za pse tudi odgovore na pomembna vsakodnevna vprašanja, kot je trening in igra s psom. Koliko gibanja potrebuje vaš štirinožec, katere aktivnosti so prednostne glede na pasmo in katere so najnovejše ideje in izdelki za igro s psi? Kateri povodci so primerni za tek s psom? Zakaj se vaš ljubljenček ne želi igrati z drugimi psi? Kaj narediti, če ima vaš štirinožni prijatelj strah pred drugimi pripadniki njegove vrste?