Psi

Magazin za pse – zanimivosti in koristni nasveti glede skupnega življenja z vašim štirinožnim prijateljem in aktualne novosti o vedenju psov. Preberite več

6 min

Delovni psi: štirinožni pomočniki na terenu

Pes velja za človekovega najboljšega prijatelja. Toda nekateri psi so veliko več kot le zvesti spremljevalci ob naši strani. Prevzamejo pomembne naloge, za katere so bili posebej usposobljeni. Povedali vam bomo, kako so nam delovni psi lahko v pomoč.
6 min

Ko pes noče na sprehod

Čas je za sprehod, vendar vašega ljubljenega štirinožnega prijatelja nikakor ne morete premakniti z mesta. Pri iskanju vzrokov bodite vedno pozorni in si vzemite čas za opazovanje svojega ljubljenčka.
2 min

Prehrana čivave

Čivave veljajo za enega najmanjši pasem psov na svetu. Vseeno mu moramo zagotoviti pravo hrano. Preberite, kakšna je prehrana čivave!
5 min

Vnetje maternice pri psicah

Če vaša psica oboli za gnojnim vnetjem maternice, lahko gnojna vsebina prebije steno maternice in povzroči hude poškodbe. Znake vnetja maternice pri psicah morate zato vedno jemati resno.
4 min

Pes ima prhljaj

Prhljaj se prepozna kot skupek majhnih belih kožnih celic med pasjo dlako. Prhljaj je strogo gledano, le znak, da nekaj ni v redu. Lokacija prizadetega dela kože je lahko pomemben podatek o vzroku.
9 min

Cane Corso

Cane Corso je velik in močan pes, ki izvira iz Italije. Znani so kot psi čuvaji, ob pravi vzgoji pa ljubeči do otrok in zvesti spremljevalci.
6 min

Evrazijec

Evrazijec je mešanica med Chow-Chowom in volčjim špicem. Je prijeten družinski pes z bujno košato dlako.
10 min

Kampiranje s psom

Priložnost, da preživite noč v kampu vsredi neokrnjene narave je nekaj, česar mnogi lastniki psov ne želijo zamuditi. Za pse je komaj kaj boljšega kot, da ves dan preživijo zunaj z nami.
4 min

Prevoz psa v avtu

Varnost psa je enako pomembna kot varnost ostalih potnikov v avtu. Poglejte, kaj vse potrebujete za prevoz psa v avtu.
4 min

Strupene vabe: Smrtonosna nevarnost za pse

Strupene vabe nastavljajo sovražniki psov, da bi škodovali živalim. Gre za posebej pripravljene priboljške, npr. klobasice ali mesne kroglice, ki jih psi lačno pojedo in v najslabšem primeru umrejo.
Članki, ki so jih ostali uporabniki ocenili kot najbolj uporabne
Psi Pasme psov

Labradorec

Ubogljiv, naklonjen ljudem in prilagodljiv: srednje velik labradorec je izredno priljubljen družinski pes, čeprav ima kot prvotni delovni pes rad psihične in fizične izzive.
Psi Pasme psov

Nemški ovčar

Nemški ovčar je ena najbolj priljubljenih delovnih psov na svetu, ki so zaradi svoje vsestranskosti, želje po učenju in zvestobi do lastnika tudi primerni kot družinski pes.
Najnovejši članki
Psi Vzgoja psa

Ko pes noče na sprehod

Čas je za sprehod, vendar vašega ljubljenega štirinožnega prijatelja nikakor ne morete premakniti z mesta. Pri iskanju vzrokov bodite vedno pozorni in si vzemite čas za opazovanje svojega ljubljenčka.

V magazinu za pse lahko preberete o karakternih razlikah med pasmami in kako najbolje sprejmete vašega bodočega ljubljenčka v vaš dom. Kako ga izberete ali on kako on izbere vas? Kako se nanj pripravite in kako vas najbolje spozna, še preden se vseli k vam? Kako ga pravilno pričakate in katero opremo potrebujete za njegov prihod v njegovo novo domovanje?

V pasjem magazinu najdete pojasnila na kaj morate biti pozorni pri vzgoji psa. Kakšen trening je primeren za katero pasmo? Kako na igriv in pozitiven način vplivate na vedenje vašega psa? Kateri namigi so nepogrešljivi pri vzgoji mladičev, pa tudi pri odraščajočih in odraslih psih in kako najbolje reagirati na agresivno vedenje kot je lajanje, renčanje ali hlastanje in kaj lahko napravite proti temu?

Preberite več o zdravju in negi vašega psa. Magazin za pse nudi pojasnila o boleznih, prvih znakih in pogostih simptomih, kaj lahko napravite za zaščito pred paraziti in katera cepljenja potrebuje vaš pes. Obravnava tudi pomembna vprašanja za vzreditelje v zvezi z reprodukcijo in težave lastnikov psov, na primer v zvezi z nego. Kako pogosto bi naj svojega psa kopali, krtačili ali strigli?

K nasvetom o psih spadajo tudi pomembni prehranski namigi ter informacije o običajni pasji hrani in o specifičnih dietah v primeru prekomerne teže, intolerance, alergiji ali ostalih obolenjih.

Izvedite več o prevozu in potovanju s psom. Koliko vnaprej se morate pripraviti na potovanje glede na različna prevozna sredstva: avto, vlak, avtobus, letalo? Kakšno velikost in težo še lahko ima vaš pes, da lahko potuje skupaj z vami v letalski kabini? Ali je potrebno upoštevati klimatske razmere in tradicionalne navade države, v katero potujete s svojim psom?

Seveda pa ponuja magazin za pse tudi odgovore na pomembna vsakodnevna vprašanja, kot je trening in igra s psom. Koliko gibanja potrebuje vaš štirinožec, katere aktivnosti so prednostne glede na pasmo in katere so najnovejše ideje in izdelki za igro s psi? Kateri povodci so primerni za tek s psom? Zakaj se vaš ljubljenček ne želi igrati z drugimi psi? Kaj narediti, če ima vaš štirinožni prijatelj strah pred drugimi pripadniki njegove vrste?