Psi

Magazin za pse – zanimivosti in koristni nasveti glede skupnega življenja z vašim štirinožnim prijateljem in aktualne novosti o vedenju psov. Preberite več

7 min

Nas psi razumejo?

Psi so s človekom že zelo dolgo časa in včasih se zdi, da razumejo našo sleherno besedo. Kako pa zares vemo, ali nas psi razumejo?
4 min

Lovski nagon pri psih

Pes se je razvil iz volka, kar pomeni, da je plenilec in plenilci so po naravi lovci. Kakšen je lovski nagon pri psih in kako ga nadzirati?
4 min

Sprememba hrane pri psih

Ko spreminjamo vrsto hrane našega psa, moramo to storiti počasi in biti pozorni na odziv psa. Preberite, kako poteka sprememba hrane pri psih.
4 min

Menjava zob pri psih

Tako kot ljudje tudi psi enkrat v življenju zamenjajo svoje mlečne zobe za stalne. Kako pa poteka menjava zob pri psih? Kako lahko pomagamo?
5 min

Kožne bolezni pri psih

Če ste opazili, da se pes veliko praska ali da ima prhljaj, je čas, da mu pregledate kožo Kožne bolezni pri psih imajo lahko različne vzroke.
4 min

Prehlad pri psih

Ali se lahko psi prehladijo? Da! Pes ni imun na mraz, še posebej jeseni in pozimi. Tako kot ljudje se lahko tudi psi prehladijo v tem hladnem in mokrem delu leta. Tudi simptomi so pri psih in ljudeh podobni. Poglejmo si, kakšen je prehlad pri psih.
3 min

Prvi obisk pri veterinarju

Kdaj je najbolj primerno, da s svojim kužkom opravimo prvi obisk pri veterinarju? Priporočljivo je, da pasjega mladiča že po nekaj dneh bivanja v novem stanovanju seznanimo z veterinarjem. Ta lahko namreč hitro prepozna možne okužbe ali odkrije zajedavce in vam svetuje glede naslednjih korakov.
11 min

Airedalec

Airedalec je eden najstarejših pasemskih psov na svetu in ga tudi imenujemo kralj vseh terierjev. Danes je ta prijazen pes zelo priljubljen.
10 min

Bolonjec

Na prvi pogled je bolonjec navaden mali pes. Ko si ga pa pobližje ogledamo, pa stvari postanejo drugačne: Bolonjec ni samo pes za crkljanje! Ta simpatični in razigrani štirinožec je dober živalski spremljevalec tako za mlade kot starejše lastnike, saj s svojim odprtim značajem povsod širi veselo razpoloženje.
11 min

Višavski terier

Višavski terier je zaslovel v 90. letih prejšnjega stoletja. Ta majhen terier je zelo prilagodljiv, toda živah in igriv pes.
5 min

Potovanje s psom z vlakom

Bodisi vsak dan ali na dopust: vožnja z vlakom je za večino sproščena možnost priti od točke A do točke B. Predpogoj za prijetno potovanje s psom z vlakom ni le načrtovanje odhoda, ampak tudi sproščen štirinožec, ki je navajen na rutino. V nadaljevanju preberite nekaj namigov za sproščeno vožnjo z vlakom z vašim psom.
3 min

Pasji hotel

Pasji hotel vam ponuja varstvo za vašega psa, kadar ste zdoma in nimate nikogar, ki bi lahko pazil na vašega ljubljenčka. Preberite več na zoohit!
3 min

Pasji ples

Pasji ples je športna panoga, ki izvira iz ZDA. Zanjo je značilno, da psa naučimo določene trike, ki jih izvaja ob spremljavi glasbe.
7 min

Pasji bazen

V poletni vročini si vsi zaželimo ohladitve. Enako velja za naše pse. Žal pa se ne smejo kopati v vseh vodah. Zato pa obstaja pasji bazen.
5 min

Joga s psom

Joga s psom je telovadba, ki koristi tako lastniku kot tudi psu. Kako pa jo pravilno izvajamo in kakšne koristi ima za psa? Obstaja več različnih vrst joge, toda vse niso primerne za vsakega psa.
6 min

Valentinovo s psom: Nasveti za darila

14. februarja, na dan svetega Valentina, se (skoraj) vse vrti okoli naših najdražjih. Nekateri poleg svojih boljših polovic radi razveselijo tudi svoje prijatelje. In sem seveda spadajo naši psi ali mačke! Spodaj preberite nasvete o darilih za valentinovo za pse.
7 min

Nas psi razumejo?

Psi so s človekom že zelo dolgo časa in včasih se zdi, da razumejo našo sleherno besedo. Kako pa zares vemo, ali nas psi razumejo?
7 min

Božična darila za pse

Božič je pred vrati in tudi naši psi se veselijo vznemirljivih božičnih daril. Preberite si nekaj odličnih idej za božična darila za pse.
Članki, ki so jih ostali uporabniki ocenili kot najbolj uporabne
Psi Pasme psov

Nemški ovčar

Nemški ovčar je ena najbolj priljubljenih delovnih psov na svetu, ki so zaradi svoje vsestranskosti, želje po učenju in zvestobi do lastnika tudi primerni kot družinski pes.
Psi Pasme psov

Labradorec

Ubogljiv, naklonjen ljudem in prilagodljiv: srednje velik labradorec je izredno priljubljen družinski pes, čeprav ima kot prvotni delovni pes rad psihične in fizične izzive.
Najnovejši članki
Psi Pasme psov

Airedalec

Airedalec je eden najstarejših pasemskih psov na svetu in ga tudi imenujemo kralj vseh terierjev. Danes je ta prijazen pes zelo priljubljen.

V magazinu za pse lahko preberete o karakternih razlikah med pasmami in kako najbolje sprejmete vašega bodočega ljubljenčka v vaš dom. Kako ga izberete ali on kako on izbere vas? Kako se nanj pripravite in kako vas najbolje spozna, še preden se vseli k vam? Kako ga pravilno pričakate in katero opremo potrebujete za njegov prihod v njegovo novo domovanje?

V pasjem magazinu najdete pojasnila na kaj morate biti pozorni pri vzgoji psa. Kakšen trening je primeren za katero pasmo? Kako na igriv in pozitiven način vplivate na vedenje vašega psa? Kateri namigi so nepogrešljivi pri vzgoji mladičev, pa tudi pri odraščajočih in odraslih psih in kako najbolje reagirati na agresivno vedenje kot je lajanje, renčanje ali hlastanje in kaj lahko napravite proti temu?

Preberite več o zdravju in negi vašega psa. Magazin za pse nudi pojasnila o boleznih, prvih znakih in pogostih simptomih, kaj lahko napravite za zaščito pred paraziti in katera cepljenja potrebuje vaš pes. Obravnava tudi pomembna vprašanja za vzreditelje v zvezi z reprodukcijo in težave lastnikov psov, na primer v zvezi z nego. Kako pogosto bi naj svojega psa kopali, krtačili ali strigli?

K nasvetom o psih spadajo tudi pomembni prehranski namigi ter informacije o običajni pasji hrani in o specifičnih dietah v primeru prekomerne teže, intolerance, alergiji ali ostalih obolenjih.

Izvedite več o prevozu in potovanju s psom. Koliko vnaprej se morate pripraviti na potovanje glede na različna prevozna sredstva: avto, vlak, avtobus, letalo? Kakšno velikost in težo še lahko ima vaš pes, da lahko potuje skupaj z vami v letalski kabini? Ali je potrebno upoštevati klimatske razmere in tradicionalne navade države, v katero potujete s svojim psom?

Seveda pa ponuja magazin za pse tudi odgovore na pomembna vsakodnevna vprašanja, kot je trening in igra s psom. Koliko gibanja potrebuje vaš štirinožec, katere aktivnosti so prednostne glede na pasmo in katere so najnovejše ideje in izdelki za igro s psi? Kateri povodci so primerni za tek s psom? Zakaj se vaš ljubljenček ne želi igrati z drugimi psi? Kaj narediti, če ima vaš štirinožni prijatelj strah pred drugimi pripadniki njegove vrste?