Življenje s psom

Vseeno, ali kupite psa od vzreditelja ali ga posvojite iz zavetišča za živali – da se pri vas hitro počuti sprejetega, je pomembna dobra priprava na življenje s psom. Preberite več

13 min

10 nasvetov za popolno fotografijo s psom

„Siiir!“ Psa pripraviti do tega, da se v lepi svetlobi k vam obrne s svojim najlepšim profilom ni ravno tako preprosto. Izvedeli boste, kako psa lahko pravilno motivirate za fotografiranje in katere nasvete strokovnjakov morate upoštevati za uspešno fotografijo. Spodaj je 10 nasvetov za popolno fotografijo s psom.

5 min

6 razlogov, zakaj psi niso primerni kot božično darilo

Veliko otrok si želi živalskega prijatelja. Velikokrat na svoja pisma Božičku napišejo, da si želijo psa! Mladiček za božič? Čeprav se sliši srčkano, to ni dobra zamisel! Prav tako ni ravno najboljše darilo za odraslega. V nadaljevanju si preberite šest razlogov, zakaj psi niso primerni kot božično darilo.

11 min

Božič s psom: Nasveti za varno praznovanje

Polomljeni kristalni okraski, zažgan adventni venček, prevrnjeno božično drevo in težko prebavljiva praznična hrana: Božič ne prinaša določenih nevarnosti samo za nas, temveč tudi za naše štirinožne prijatelje. Pokazali vam bomo, kje tičijo nevarnosti za vašega psa, kako se jim lahko izognete in kako lahko v nujnih primerih nudite primerno pomoč. Spodaj preberite nasvete za varen božič s psom.

5 min

Božična darila za pse

Božič je pred vrati in tudi naši psi se veselijo vznemirljivih božičnih daril. Preberite si nekaj odličnih idej za božična darila za pse.
6 min

Delo od doma s psom

Psi so družbene živali, ki ne marajo biti prepuščene same sebi. Toda kako poteka delo od doma s psom? Kako lahko psa zaposlite, da se lahko osredotočite na svoje delo?
3 min

Lahko psi sanjajo?

Znanstveniki so izmerili možganske valove in ugotovili, da psi med spanjem preidejo skozi več ciklov lahkega spanja, globokega spanja in faze REM – tako kot ljudje, kar pomeni, da tudi psi sanjajo.
10 min

Moj pes uniči vse!

Na pomoč, moj pes uniči vse! Kaj storiti, če vaš pes uničuje vse, kar mu pride pod tačke? Obstaja za to kakšen vzrok? Je morda vaš pes pod stresom ali mu ni všeč, da je sam doma?
6 min

Nakup ali posvojitev psa?

Imate radi pse? Si želite hišnega ljubljenčka, ampak še ne veste, ali bi se odločili za nakup ali posvojitev psa? Preberite več na zoohit!
6 min

Nas psi razumejo?

Psi so s človekom že zelo dolgo časa in včasih se zdi, da razumejo našo sleherno besedo. Kako pa zares vemo, ali nas psi razumejo?
7 min

Pasji mladiči in varnost

Tako kot vsi otroci, so tudi pasji mladiči zelo radovedni in živahni. Med novimi pustolovščinami pa na njih preži veliko nevarnosti. Čemu se moramo izogibati in na kaj moramo biti pozorni?
9 min

Skupno življenje psa in mačke

Za uspešno združevanje psa in mačke potrebujete veliko potrpljenja in doslednosti. Osnovni pogoj je, da nobeden od njiju ni imel negativnih izkušenj z drugim. Za uspeh je potrebno veliko preiprave.
4 min

Sprehod med karanteno

Pandemija koronavirusa nam je močno posegla v vsakdanje življenje, ki vpliva tudi na naše ljubljenčke. Kako s psom na sprehod med karanteno? Lahko sploh stopimo iz stanovanja in kam lahko gremo?
4 min

Srečen pes: 10 glavnih znakov

Kako veste, ali je pes s svojim življenjem zadovoljen in se počuti udobno? Na kakšen način vam bo pes povedal, da je z vami srečen? Opisujemo 10 znakov, ki pomenijo, da je pes srečen.
4 min

Strupene vabe: Smrtonosna nevarnost za pse

Strupene vabe nastavljajo sovražniki psov, da bi škodovali živalim. Gre za posebej pripravljene priboljške, npr. klobasice ali mesne kroglice, ki jih psi lačno pojedo in v najslabšem primeru umrejo.
5 min

Valentinovo s psom: Nasveti za darila

14. februarja, na dan svetega Valentina, se (skoraj) vse vrti okoli naših najdražjih. Nekateri poleg svojih boljših polovic radi razveselijo tudi svoje prijatelje. In sem seveda spadajo naši psi ali mačke! Spodaj preberite nasvete o darilih za valentinovo za pse.

8 min

Vzgoja različnih pasem psov

Vsaka pasja pasma je posebna in ima svoje značilnosti. Kaj pa storiti, če imate dva različna psa. Kako ju vzgajati? Je sploh smiselno imeti dva različna psa v gospodinjstvu?

Življenje s psom iz zavetišča

Kdor vzame psa k sebi v nov dom, prevzame veliko odgovornost. Za posvojitev psa iz zavetišča veljajo določeni pogoji. Med drugim velja, da se morajo vsi v družini strinjati s prihodom novega družinskega člana. Če imate vrt, mora biti le-ta ograjen, da pes ne more pobegniti. Psi iz zavetišča so praviloma že pregledani, cepljeni, razglisteni in odvisno od starosti, tudi kastrirani. Če imate v družini manjše otroke, razmislite o psu z mirnim značajem.

Socializacija psa in privajanje na novo okolje

Pes vstopi s prihodom v vaš dom v tuj svet in potrebuje čas za privajanje. Dajte psu čas, da se navadi na novo okolje. Če živi v vašem domu še ena žival, je lahko privajanje težje. Obstaja možnost, da se obe živali ne bosta navadili drug na drugo. V takšnem primeru se boste morda žal morali ločiti od prišleka, kar je neprijetno za vse vpletene.

Za psa potrebujete čas

Življenje s psom pomeni čas za nego psa, sprehode in igro. Za psa morate pravilno skrbeti in ga ne smete pustiti dolge ure samega. Pasji mladiči potrebujejo še dodaten čas za vzgojo. Dobro je, da gremo z njimi tudi v pasjo šolo.

Imeti psa stane denar

Bodoči lastniki psa se morajo zavedeti, da pes predstavlja tudi dodaten finančni zalogaj. Hrana za pse, nega psa in veterinarska oskrba ni ravno poceni. Pes potrebuje prostor za spanje, pasji povodec in ovratnico, pripomočke za nego, in igrače. Za potovanje s psom v avtu je prav tako potreben boks za psa. Če seštejete vse skupaj, nanese precejšen znesek. Preden sprejmete psa, si sestavite seznam za in proti. Če ugotovite, da si glede na vaše finančne zmožnosti življenje s psom ne morete privoščiti, se raje odločite proti.