Kakšen je namen pasjih oblačil?

Kakšen je namen pasjih oblačil?

Pasja oblačila - plašči, puloverji in odsevna oblačila postajajo vse bolj priljubljeni zato je izbira pasjih oblačil vedno večja! Pasja oblačila pa niso le modna pač pa tudi funkcionalna! V tem članku boste izvedeli vse o tem, kakšen je namen pasjih oblačil.

Kroj, barve in oblika

Naj bo to vodoodporni pasji plašč, jakna s kapuco ali brez, pulover s trendovskim ovratnikom ali samo varnostni jopič - vsak lahko najde prava oblačila zase. Obstajajo pa tudi zelo luksuzni pasji plašči z izvrstnim krojem in visoko funkcionalnostjo: od kapuce in rokavov do mehke obloge, ki v hladnem delu leta ščiti trebuh, mehur in tudi ledvice psa.

Pes na dežju s plaščem

Ali psi res potrebujejo oblačila?

O tem, kakšen je namen pasjih oblačil, bi lahko zelo dolgo razpravljali, saj so mnenja glede tega različna. Ali pes res potrebuje oblačila, je odvisno od posameznega psa. Vsak dolgodlaki pes nima dovolj poddlake, da bi kljuboval zimskemu vetru. Prav tako pa vsakega kratkodlakega psa v mrzlih mesecih ne zebe!

Na splošno lahko rečemo, da psi s kratko dlako, ki nimajo dovolj debele poddlake in imajo premalo maščobnega tkiva, potrebujejo oblačila v hladnih dneh, saj se drugače lahko podhladijo. Sem spadajo pasme psov, kot so doberman, dalmatinec in hrt. V hladnih in mokrih zimskih mesecih priporočamo, da majhni in stari psi nosijo plašče za pse.

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu pasjih oblačil?

Da bo vaš pes čim dlje užival v svojem plašču, vam priporočamo, da izberete plašč iz trpežnega materiala, ki diha in je odporen na veter in vodo ter je hkrati tudi mehak. Jakna ali plašč se morata psu lepo prilegati, da ga ne drgneta po telesu in ga ne omejujeta pri gibanju. Če se vaš pes v svojem novem plašču srečno sprehaja in po sprehodu ne opazite sledi drgnjenja, potem ste izbrali pravo oblačilo!

Članki, ki so jih ostali uporabniki ocenili kot najbolj uporabne
5 min

Srečen pes: 10 glavnih znakov

Kako veste, ali je pes s svojim življenjem zadovoljen in se počuti udobno? Na kakšen način vam bo pes povedal, da je z vami srečen? Opisujemo 10 znakov, ki pomenijo, da je pes srečen.
11 min

Božič s psom: Nasveti za varno praznovanje

Polomljeni kristalni okraski, zažgan adventni venček, prevrnjeno božično drevo in težko prebavljiva praznična hrana: Božič ne prinaša določenih nevarnosti samo za nas, temveč tudi za naše štirinožne prijatelje. Pokazali vam bomo, kje tičijo nevarnosti za vašega psa, kako se jim lahko izognete in kako lahko v nujnih primerih nudite primerno pomoč. Spodaj preberite nasvete za varen božič s psom.
14 min

10 nasvetov za popolno fotografijo s psom

„Siiir!“ Psa pripraviti do tega, da se v lepi svetlobi k vam obrne s svojim najlepšim profilom ni ravno tako preprosto. Izvedeli boste, kako psa lahko pravilno motivirate za fotografiranje in katere nasvete strokovnjakov morate upoštevati za uspešno fotografijo. Spodaj je 10 nasvetov za popolno fotografijo s psom.