Kakšen je namen pasjih oblačil?

Kakšen je namen pasjih oblačil?

Pasja oblačila – plašči, puloverji in odsevna oblačila postajajo vse bolj priljubljeni zato je izbira pasjih oblačil vedno večja! Pasja oblačila pa niso le modna pač pa tudi funkcionalna! V tem članku boste izvedeli vse o tem, kakšen je namen pasjih oblačil.

Kroj, barve in oblika

Naj bo to vodoodporni pasji plašč, jakna s kapuco ali brez, pulover s trendovskim ovratnikom ali samo varnostni jopič – vsak lahko najde prava oblačila zase. Obstajajo pa tudi zelo luksuzni pasji plašči z izvrstnim krojem in visoko funkcionalnostjo: od kapuce in rokavov do mehke obloge, ki v hladnem delu leta ščiti trebuh, mehur in tudi ledvice psa.

Pes na dežju s plaščem © otsphoto / stock.adobe.com

Ali psi res potrebujejo oblačila?

O tem, kakšen je namen pasjih oblačil, bi lahko zelo dolgo razpravljali, saj so mnenja glede tega različna. Ali pes res potrebuje oblačila, je odvisno od posameznega psa. Vsak dolgodlaki pes nima dovolj poddlake, da bi kljuboval zimskemu vetru. Prav tako pa vsakega kratkodlakega psa v mrzlih mesecih ne zebe!

Na splošno lahko rečemo, da psi s kratko dlako, ki nimajo dovolj debele poddlake in imajo premalo maščobnega tkiva, potrebujejo oblačila v hladnih dneh, saj se drugače lahko podhladijo. Sem spadajo pasme psov, kot so doberman, dalmatinec in hrt. V hladnih in mokrih zimskih mesecih priporočamo, da majhni in stari psi nosijo plašče za pse.

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu pasjih oblačil?

Da bo vaš pes čim dlje užival v svojem plašču, vam priporočamo, da izberete plašč iz trpežnega materiala, ki diha in je odporen na veter in vodo ter je hkrati tudi mehak. Jakna ali plašč se morata psu lepo prilegati, da ga ne drgneta po telesu in ga ne omejujeta pri gibanju. Če se vaš pes v svojem novem plašču srečno sprehaja in po sprehodu ne opazite sledi drgnjenja, potem ste izbrali pravo oblačilo!

Članki, ki so jih ostali uporabniki ocenili kot najbolj uporabne
3 min

Lahko psi sanjajo?

Znanstveniki so izmerili možganske valove in ugotovili, da psi med spanjem preidejo skozi več ciklov lahkega spanja, globokega spanja in faze REM – tako kot ljudje, kar pomeni, da tudi psi sanjajo.
4 min

Srečen pes: 10 glavnih znakov

Kako veste, ali je pes s svojim življenjem zadovoljen in se počuti udobno? Na kakšen način vam bo pes povedal, da je z vami srečen? Opisujemo 10 znakov, ki pomenijo, da je pes srečen.