Kakšen je namen pasjih oblačil?

Kakšen je namen pasjih oblačil?

Pasja oblačila niso nič posebnega, to velja še zlasti pozimi: Tako majhni kot veliki psi nosijo svoja oblačila. Pasji plašči in puloverji postajajo vse bolj priljubljeni in ne krasijo le majhnih štirinožnih prijateljev, ampak tudi večje. Nič čudnega, da je izbira pasjih oblačil vedno večja! Toda kakšen je namen pasjih oblačil?

Kroj, barve in oblike

Naj bo to vodoodbojni pasji plašč, jakna s kapuco ali brez nje, pulover s trendovskim ovratnikom ali samo varnostni jopič - vsak lahko najde prava oblačila zase. Obstajajo pa tudi zelo luksuzni pasji plašči z izvrstnim krojem in visoko funkcionalnostjo: Od kapuce in rokavov do mehke obloge, ki v hladnem delu leta ščiti trebuh, mehur in tudi ledvice psa.

Pes na dežju s plaščem

Ali psi res potrebujejo oblačila?

O tem, kakšen je namen pasjih oblačil, bi lahko zelo dolgo razpravljali, saj so mnenja glede tega različna. Ali pes res potrebuje oblačila, je odvisno od posameznega psa. Vsak dolgodlaki pes nima dovolj poddlake, da bi kljuboval zimskemu vetru. Prav tako pa vsakega kratkodlakega psa v mrzlih mesecih ne zebe!

Na splošno lahko rečemo, da psi s kratko dlako, ki nimajo dovolj debele poddlake in imajo premalo maščobnega tkiva, potrebujejo oblačila v hladnih dneh, saj se drugače lahko podhladijo. Sem spadajo pasme psov, kot so doberman, dalmatinec in hrt. V hladnih in mokrih zimskih mesecih priporočamo, da majhni in stari psi nosijo plašče za pse.

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu pasjih oblačil?

Da bo vaš pes čim dlje užival ob svojem plašču, vam priporočamo, da izberete plašč iz trpežnega in dihajočega materiala, ki je odporen na veter in vodo ter je hkrati tudi mehak. Jakna ali plašč se morata psu lepo prilegati, da ga ne drgneta po telesu in ga ne omejujeta pri gibanju. Če se vaš pes kljub svojemu novemu plašču srečno sprehaja in po sprehodu ne opazite sledi drgnjenja, potem ste izbrali pravo oblačilo!

Članki, ki so jih ostali uporabniki ocenili kot najbolj uporabne

10 nasvetov za popolno fotografijo s psom

„Siiir!“ Psa pripraviti do tega, da se v lepi svetlobi k vam obrne s svojim najlepšim profilom ni ravno tako preprosto. Izvedeli boste, kako psa lahko pravilno motivirate za fotografiranje in katere nasvete strokovnjakov morate upoštevati za uspešno fotografijo. Spodaj je 10 nasvetov za popolno fotografijo s psom.

Sprehod med karanteno

Pandemija koronavirusa nam je močno posegla v vsakdanje življenje, ki vpliva tudi na naše ljubljenčke. Kako s psom na sprehod med karanteno? Lahko sploh stopimo iz stanovanja in kam lahko gremo?

Srečen pes: 10 glavnih znakov

Kako veste, ali je pes s svojim življenjem zadovoljen in se počuti udobno? Na kakšen način vam bo pes povedal, da je z vami srečen? Opisujemo 10 znakov, ki pomenijo, da je pes srečen.