Valentinovo s psom: Nasveti za darila

valentinovo za pse

Eno srce in ena duša: Številni lastniki želijo za valentinovo osrečiti svojega psa.

14. februarja, na dan svetega Valentina, se (skoraj) vse vrti okoli naših najdražjih. Nekateri poleg svojih boljših polovic radi razveselijo tudi svoje prijatelje. In sem seveda spadajo naši psi ali mačke! Spodaj preberite nasvete o darilih za valentinovo za pse.

Najlepše darilo za valentinovo za pse

Psi radi preživljajo čas s svojim krdelom – in to krdelo ste vi! Ne glede na to, ali radi čas preživljate na kavču ali v naravi: Vsi psi se radi družijo z lastniki. Kaj pa daljši sprehod po gozdu in poljih? Ali to počnete vsak dan? Potem je valentinovo dober način, da se skupaj s psom posvetite novemu konjičku!

Vedno sledite svojemu nosu

Je vaš pes pravi vohljač? Potem se lahko skupaj odpravite na vohljaške ture, kot je na primer mantrailing. To najlažje naredite tako, da opravite tečaj v pasji šoli. Taki tečaji so za pse še posebej zabavni, saj lahko po mili volji lovijo in sledijo sledem.
Majhne iskalne vaje pa lahko izvajate tudi doma ali med sprehodom

Agility: Skupaj premagajte izzive

Agility spodbuja razmišljanje in okretnost vašega pse ter krepi vašo medsebojno vez. Na tečaju agilityja boste skupaj premagovali različne ovire. Pri agilityju se lahko usmerite v tekmovalno smer ali pa se z njim ukvarjate za sprostitev.

Če imate doma dvorišče, si lahko tam postavite svojo progo za agility.

Pozanimajte se o agilityju oz. agilityju za majhne pse.

valentinovo za pse
Kaj se skriva tam noter? Za darila za pse obstaja veliko možnosti!

Nove igrače za valentinovo za pse

Nove igrače za valentinovo za pse
Mnogi psi obožujejo igrače. Toda vsak ima svoj okus. Nekaterim so všeč plišaste in piskajoče igrače, drugi pa so bolj za živahne igre z žogo. Včasih pa so na vrhu seznama želja inteligentne igrače in igrače z vrvmi. Lastniki psa najbolje vedo, za katero vrsto igrač bije srce njihovega psa.
Želite, da valentinovo postane nekaj posebnega za vašega psa? Potem si oglejte izbor najlepših igrač za valentinovo za pse:

Plišasta igrača za valentinovo

Žoga ali plišasta žival? Se ne morete odločiti? Kaj pravite na masažnega prašička? Je zelo zabavna in hkrati skrbi za zobe. Srčkan, toda premajhen? Potem je ta flamingo s 35 cm dolgo vrvico odlično nadomestilo tudi za večje pse.

Pasje srce utripa hitreje: Žoga za valentinovo

Vaš pes obožuje žoge in še nima Chuckit! Ultra Ball iz naravnega kavčuka? Potem je to odlično darilo za valentinovo za psa! Kajti ta žoga se odbija, plava in upira močnim pasjim zobem.

Žvečilne igrače

Klasična žvečilna igrača za pse je Kong Classic, ki je prav tako odlična za vsestransko igranje. Napolnite jo lahko z mešanico jogurta in pasje hrane ali, ob posebnih priložnostih, s tuno in jo zamrznete. Tako imate vedno pri roki veliko presenečenje za svojega štirinožnega prijatelja – tudi 14. februarja.

Igrače za pametne glave

Številni psi obožujejo inteligentne igrače. Ko so tovrstne igrače napolnjene, je čas, da se pes dokopa do hrane. Ampak, kako? Ponujamo vam široko izbiro inteligentnih pasjih igrač različne zahtevnosti.

Nasvet: Če se odločite za zoolove inteligentno igračo Spinning Wheel, boste hkrati naredili nekaj dobrega za živali v stiski, kajti z vsakim prodanim izdelkom namenimo 10 % prodajne cene organizacijam za zaščito živali.

Ko se sanje uresničijo: Postelje za pse

Številni psi obožujejo mehko posteljo. Valentinovo je idealen čas, da psu podarite darilo, ki mu bo še dolgo služilo. Tudi lastniki bodo veseli kakšne lepe košare ali odeje, ki bo zaščitila njihov kavč. Spodaj si preberite naš izbor odej in postelj za valentinovo za pse:

Udobna odeja iz flisa je ravno prava za hladne zimske mesece in psu ponuja mehko ter udobno ležalno površino za dremež.

Hočete imeti srčke? Potem je nedrseča, puhasta in hipoalergena odeja Isobed odlična izbira.

Darila za valentinovo za starejše pse

Bi radi za valentinovo obdarili starejšega psa z zdravstvenimi težavami? Potem je lahko ortopedska postelja za pse odlična izbira. Postelja se zaradi spominske pene odlično prilagaja telesu psa, kar razbremeni sklepe in hrbtenico. Če pa želite svojemu psu privoščiti lasten majhni kavč, mu lahko podarite ortopedski kavč.

Bi radi za valentinovo psa razveselili z zelo plišasto posteljo, po možnosti v roza barvi? Potem bo mehka postelja Princess brez dvoma pritegnila vse poglede (vključuje tudi dodatno blazino za nasloniti v obliki srčka).

Je to morda preveč roza za vas? Nič hudega! Ta kraljeva postelja je na voljo tudi v sivo-modri različici: Mehka postelja Prince.

Bi svoji živali radi izkazali ljubezen? Trixie postelja Lian je zaradi svoje okrogle oblike prijeten kotiček za crkljanje. Kar naredi to posteljo še toliko bolj posebno za valentinovo je napis „Love is a four legged word“ (Ljubezen je štirinožna beseda).

Vam je postelja všeč, vendar je vaš pes prevelik? Za večje pse imate na voljo posteljo za pse Delano. Je zelo mehka in ima napis, ki vam bo stopil srce: „Pets leave paw prints on your Heart“ (Ljubljenčki vam na srčku pustijo svojo sled).

valentinovo za pse
Valentinovo je odličen način, da obdarite svojega psa z darilom, ki ga bo dolga leta osrečevalo.

Slastni priboljški za valentinovo za pse

Ljubezen gre seveda tudi skozi (pasji) želodec. Pes se bo vedno veselil slastnih priboljškov, tudi za valentinovo. Priboljški so prav tako odlični kot nagrade pri treningu. Posebej okusni in vrsti primerni priboljški so Wolf of Wilderness Snacks, ki vsebujejo veliko mesa in divjih zelišč.

Želite za valentinovo osrečiti svojega psa, hkrati pa pomagati živalim v stiski? Potem so priboljški zoolove kot nalašč za to.

Iščete darilo za lastnike psov?

Želite pasjemu lastniku za valentinovo podariti živalsko darilo? Priboljški in igrače se vedno dobro obnesejo. Toda dobro je, če se prej pozanimate, ali je pes na kaj alergičen in kateri je njegov najljubši priboljšek.

Na splošno večina psov dobro prebavlja brezžitne priboljške, kot so mesni koščki Dokas iz posušenega račjega ali pišančjega prsnega fileja oz. zamrznjeno sušeni priboljški Wolf of Wilderness.

Lastnikom mladičkov ali bodočim lastnikom mladih psov lahko podarite Trixie ovco.
Če pa želite lastniku poslati samo kartico, jo lahko obogatite z darilnim bonom. Tako bo lastnik lahko izbral tisti izdelek, ki mu bo najbolj pri srcu.

Viri:
Mantrailing für Hunde
Michaela Hares und Viviane Theby: Das große Schnüffelbuch. Nasenspiele für Hunde, 2010

Članki, ki so jih ostali uporabniki ocenili kot najbolj uporabne
5 min

Srečen pes: 10 glavnih znakov

Kako veste, ali je pes s svojim življenjem zadovoljen in se počuti udobno? Na kakšen način vam bo pes povedal, da je z vami srečen? Opisujemo 10 znakov, ki pomenijo, da je pes srečen.
11 min

Božič s psom: Nasveti za varno praznovanje

Polomljeni kristalni okraski, zažgan adventni venček, prevrnjeno božično drevo in težko prebavljiva praznična hrana: Božič ne prinaša določenih nevarnosti samo za nas, temveč tudi za naše štirinožne prijatelje. Pokazali vam bomo, kje tičijo nevarnosti za vašega psa, kako se jim lahko izognete in kako lahko v nujnih primerih nudite primerno pomoč. Spodaj preberite nasvete za varen božič s psom.