Adventni koledar za pse: Izdelajte ga sami!

Adventni koledar za pse

Vsi psi obožujejo doma narejen adventni koledar.

Adventni koledarji so ena najlepših stvari v predbožičnem času: vsak dan odpremo vratca in uživamo v novem presenečenju. Adventni koledar za pse lahko izdelate tudi sami – je precej preprosto! Tako bo čakanje na ta veseli praznik slajše tudi za vašega štirinožnega družinskega člana.

Advent pomeni pričakovanje božiča, polno svet, medenjakov in kuhanega vina. Adventni koledar je torej nujni dodatek, zlasti doma narejen.

Zakaj ne bi izdelali lastnega adventnega koledarja za pse? Namesto čokolade lahko v koledar skrijete okusne priboljške za svojega ljubljenčka ali pa zabavne pasje igrače. Poleg tega, da bo vaš pes vesel adventnega koledarja, bo koledar predstavljal tudi čudovito darila lastnika za psa, ki je vaš najboljši prijatelj!

Adventni koledar za pse: Materiali

Majhna vratca pri doma narejenem pasjem adventnem koledarju so sestavljena iz 24 božičnih papirnatih vrečk, napolnjenih z različnimi majhnimi darili za vašega psa. Za darila lahko uporabite na primer doma pečene pasje piškote ali druge pasje priboljške. Vaš pes se bo zagotovo razveselil tudi kakšne igračke.

Za izdelavo lastnega pasjega adventnega koledarja boste potrebovali naslednje:

  • Vrvico (dolžine približno 1,5 metra)
  • 24 papirnatih vrečk
  • Tanek trak
  • Darilne nalepke
  • 24 presenečenj (priboljški ali pasje igrače)
  • Luknjač
  • Škarje
  • Pisalo
Adventni koledar za pse © shaiith / stock.adobe.com
Kljukice za oblačila so primerne za pripenjanje daril za vašega psa na vrvico.

Nasvet: najprej kupite vsebino za adventni koledar za pse

Ko kupujete darila za pasji adventni koledar, se prepričajte, da so papirnate vrečke dovolj velike, da vanjo spravite na primer žvečilno kost ali večjo igračo. Najbolje je, da najprej nakupite darila za adventni koledar in šele nato vrečke.

Papirnate vrečke v različnih velikostih in oblikah lahko dobite v pisarniških trgovinah ali na spletu.

Drugi materiali za pasji adventni koledar

Vreče iz blaga so dobra alternativa papirnatim vrečkam. Namesto traku lahko uporabite tudi kljukice za perilo, s katerimi darilce pritrdite na vrvico, seveda pa lahko adventni koledar obesite tudi na lepo vejo.

Izdelava adventnega koledarja za pse: Navodila

Če boste izdelali svoj pasji adventni koledar, najprej označite oznake od 1 do 24. Za še poseben praznični izgled uporabite zlat flomaster. Lahko pa kupite že pripravljene številke adventnega koledarja v specializiranih trgovinah.

Nato na vsako papirnato vrečko prilepite darilno nalepko – najbolje na sredino, nato pa z luknjačem naredite luknjo na vrhu papirnate vrečke. Trak nato potegnite skozi luknjo, da lahko obesite vrečko.

Zdaj pa sledi najboljši del: vsako od 24 papirnatih vrečk napolnite s presenečenjem za svojega psa. Za težje stvari uporabite dve vrečki, da se papir ne strga.

Nato trak narežite na 24 kosov, ki naj bodo dolgi okoli 20 centimetrov. Zdaj lahko napeljete trak skozi luknje v vrečkah.

Nenazadnje poiščite primerno mesto za obešanje vrvice in nanjo pritrdite 24 vrečk. Vrečk ne razvrstite na podlagi vrstnega reda dnevov, ampak jih premešajte. Na ta način bo pasji adventni koledar še vedno izgledal dobro tik pred božičem, ko bo manjkalo veliko vrečk.

Adventni koledar za pse © RoJo Images / stock.adobe.com
Adventni koledar za pse napolnite na primer s pasjimi piškoti.

Zabava z adventnim koledarjem

Ko končate z izdelavo pasjega adventnega koledarja, lahko vsak dan skupaj s psom odprete en paket, tako da mu date eno od vrečk. Zabavno pa je tudi, če dajanje daril povežete z igro. Na primer, lahko skrijete vrečke in psu naročite, da jih poišče.

Tudi vašemu hišnemu ljubljenčku bo zagotovo všeč, če bo lahko sam odvil svoje darilo, vendar ga zaradi varnosti vseeno ves čas opazujte.

Zamisli za 24 presenečenj

Obstaja nešteto priložnosti, da napolnite 24 papirnatih vrečk vašega pasjega adventnega koledarja. Dobra izbira hrane so na primer žvečilne kosti, suhi mesni lističi ali suhe klobase. Žoge ali plišaste igrače so primerne za igro. Najbolje je, da izmenično v eno vrečko daste priboljške v drugo pa igrače. Pri priboljških poskrbite, da bo rok trajanja dovolj dolg.

Tu je nekaj predlogov:

24. decembra lahko v vrečko zavijete nekaj prav posebnega. Kaj pa, če svojemu psu privoščite novo elegantno ovratnico?

Odštevanje priboljškov od dnevne porcije hrane

Samo opomba za konec: če je vaš pes nagnjen k pridobivanju telesne teže, je priporočljivo, da od dnevnega obroka hrane odštevate priboljške iz pasjega adventnega koledarja.

Članki, ki so jih ostali uporabniki ocenili kot najbolj uporabne