Nega psa pozimi

Nega psa pozimi

Sneg, mraz in cestna sol – ni problema! Nega psa pozimi je še kako pomembna …

Pravi ljubitelji svežega zraka ne poznajo slabega vremena. Pa naj bo blato, sneg ali sol na cesti – pes in lastnik lahko v zimskem času več ur uživata na prostem. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da ravno te vremenske razmere močno vplivajo na šape našega štirinožnega prijatelja. Koža na šapah velikokrat popoka, prsti pa se zlepijo skupaj. Vse to pa otežuje hojo vašega psa in ga lahko tudi poškoduje, zato je nega psa pozimi toliko bolj pomembna. Z nekaj preprostimi triki je to mogoče preprečiti:

Preventiva

  • Pristrizite dlako

Zaradi dolge dlake na tacah se lahko sneg sprime v snežne kepe. Dolgo dlako med prsti previdno pristrizite s škarjami!

  • Zaščita

Tanka plast jelenove masti ali čebeljega voska zaščiti blazinice na šapah in občutljive predele med prsti ter preprečuje, da bi koža popokala!

Med sprehodom

  • Pregledi

Na dolgih sprehodih redno pregledujte šape vašega psa. Sprijet sneg med prsti draži kožo in jo lahko poškoduje! Sneg pazljivo odstranite.

Po sprehodu

  • Čiščenje

Psi radi ližejo svoje zasnežene tace. Na ta način lahko pojedo tudi cestno sol. V najslabšem primeru lahko pride do driske! Tace takoj po sprehodu očistite z vlažno krpo ali mlačno kopeljo.

  • Manjše poškodbe

Razpoke na koži zdravite s kamilično kopeljo in občutljiva območja namažite z zdravilnimi kremami. To bo lajšalo bolečine in pospešilo zdravljenje.

V naši zoohit trgovini najdete veliko izdelkov za nego tačk svojega štirinožnega prijatelja. Zdaj ne bo nič več stalo na poti dolgim zimskim sprehodom! Preberite več koristnih nasvetov glede oblačil za pse!

Članki, ki so jih ostali uporabniki ocenili kot najbolj uporabne
9 min

Gonitev pri psički

Gonitev pri psički je povsem naravni proces, ki ga doživi vsaka psička. Odkrijte podrobnosti tega cikla in kako se nanj pripraviti.
3 min

Menjava zob pri psih

Tako kot ljudje tudi psi enkrat v življenju zamenjajo svoje mlečne zobe za stalne. Kako pa poteka menjava zob pri psih? Kako lahko pomagamo?