Pasja hrana z visokim deležem mesa

Pasja hrana z visokim deležem mesa

Volk je prednik naših psov, kar se opazi tudi pri prehrani. Glavno hrano volkov sestavlja predvsem meso mišic, kljub temu pa volkovi jedo kosti, drobovino in rastlinsko hrano iz želodčne vsebine svojega plena. Podobno velja tudi za naše pse. Preberite, kakšna je pasja hrana z visokim deležem mesa.

Kako je sestavljena prehrana psa?

Prehrana psa v osnovi temelji na prehrani volka. Vendar so dolga leta udomačevanja psa nekoliko spremenile pasje navade in potrebe. Zato se seveda prehrana volka in psa ne ujema v celoti. Obstajajo tudi drugi dejavniki, ki vplivajo na prehrano psa, kot so zdravje, starost, aktivnost, teža ali pasma. Starejši psi na primer potrebujejo manj mesa, ker so manj aktivni. Za natančne informacije o potrebah svojega psa vam priporočamo, da se posvetujete z veterinarjem.

Psi potrebujejo uravnoteženo prehrano, kar pa ne pomeni le hranjenje z mesom. Meso je vsekakor pomemben vir beljakovin, vendar psi potrebujejo dodatna hranila, ki jih meso ne more zagotoviti samo. Če se pes hrani samo z mesom, se lahko pojavijo simptomi pomanjkanja, presežki ali prebavne motnje. Načeloma naj bi pasja prehrana vsebovala med 50 in 70 % visokokakovostnega mesa. Meso skrbi za izgradnjo vseh tkivnih struktur in dobavlja beljakovine, ki se pretvarjajo v energijo. Pomembno je, da je meso visoke kakovosti in predstavlja glavni del prehrane, vendar se ne uporablja kot edina vrsta hrane.

Poleg tega sta sadje in zelenjava, dobavitelja vitaminov in mineralov, del uravnotežene prehrane psa. Hrana naj bi vsebovala približno 20 % sadja in zelenjave. Del prehrane vašega psa naj bodo tudi zdrava olja in maščobe ter lahko prebavljivi ogljikovi hidrati in elementi v sledovih. Suha hrana Purizon Black Angus govedina s puranom Adult vašemu psu ponuja optimalno razmerje med mesom, sadjem, zelenjavo in zelišči. Na voljo so tudi druge različice hrane: Suha hrana z divjačino in kunčjim mesom ali govedina Back Angus s puranom.

V industrijsko pridelani hrani so praviloma zajete vse pomembnejše hranilne snovi. Vendar pa med različnimi pasjimi hranami obstajajo razlike v kakovosti, ki niso vedno očitne. Zato je smiselno pregledati seznam sestavin.

Kako prepoznamo kakovostno hrano?

Kakovostno pasjo hrano lahko prepoznamo že po tem, da preberemo seznam sestavin. Ne smemo pozabiti, da so sestavine z največjim deležem na vrhu seznama. Kot smo že omenili, mora meso predstavljati večji del pasje hrane, zato naj bo na prvem mestu seznama. V pasji hrani ne sme biti žit oz. so lahko prisotna le v majhnih količinah, saj jih psi težko presnavljajo. Tako imenovani živalski stranski proizvodi morajo biti na seznamu jasno razčlenjeni. Ker psi jedo tudi drobovino, ni nič narobe, če se nahaja v hrani. Vendar pa lahko za tem izrazom stojijo tudi klavniški odpadki in kopita, ki pa ne spadajo na pasji meni. Hrana prav tako ne sme vsebovati umetnih arom, ojačevalcev arome in sladkorja, ki jih pogosto najdemo v poceni pasji hrani. Na seznamu sestavin hrane Rocco Real Hearts je jasno navedeno, katero drobovino hrana vsebuje. Vsebuje cela goveja ali piščančja srca in je zato prava poslastica za vsakega štirinožca. Tudi mokra hrana Rocco Classic prepriča s preglednim seznamom sestavin: Vsebuje visok delež 100 % svežega in kakovostnega mesa.

Odkrijte našo ponudbo brezžitne hrane za pse!

Pasja hrana z visokim deležem mesa: Katera je priporočljiva?

V današnji veliki džungli različne pasje hrane se lahko hitro izgubimo. Znamka Wolf of Wilderness ponuja pasjo hrano, ki temelji na prehrani volka. Pasja hrana poleg visokega deleža mesa in drobovine vsebuje gozdne jagode, korenine in zelišča, ki zagotavljajo uravnoteženo prehrano. Izbirate lahko med več okusi, kot sta govedina in piščanec. Priporočamo vam tudi pasjo hrano z visokim deležem mesa Belcando. Pri pripravi hrane ne uporabljajo mesne moke, temveč samo sveže meso. Priporočamo tudi suho hrano GranataPet, ki temelji na regionalnem izvoru surovin in vašemu psu zagotavlja vsa pomembna hranila. Nežno pripravljena pasja hrana Rinti, ki je sestavljena iz pravih kosov mesa, zagotavlja naravno in vrsti primerno prehrano psov. Tudi pri pasjih priboljških morate paziti na sestavo hrane.

V naši spletni trgovini zoohit lahko najdete kakovostno pasjo hrano za svojega psa!

Članki, ki so jih ostali uporabniki ocenili kot najbolj uporabne