Valentinovo z mačko: Nasveti za darila

valentinovo za mačke

Eno srce in ena duša: Za valentinovo lahko razveselite tudi svojo mačko.

14. februarja mnogi radi osrečijo svoje boljše polovice. Zato tudi lastniki mačk na ta dan ne pozabijo na svojo mačko. Želite za valentinovo obdariti svojo mačko? Spodaj smo zbrali najboljše zamisli za valentinovo z mačko.

Mački za valentinovo namenite posebej veliko pozornosti

Najlepše darilo za mačko je, da z vami preživlja čas! To velja tako za valentinovo kot za vsak drugi dan v letu! Valentinovo je prav tako primeren dan, da se na kavču sprostite s knjigo v roki in mačko na trebuhu

Če bi s svojo mačko radi preživeli več časa, se lahko pozanimate o treningu s klikerjem. Na valentinovo se lahko lotite nove rutine, na primer:

Trening s klikerjem za mačke

Trening s klikerjem je odličen za krepitev vezi med mačko in njenim lastnikom. Vse, kar potrebujete, so kliker, slastni priboljški, mačka in nekaj potrpežljenja.

Z nekaj minutnim treningom s klikerjem na dan lahko mačko naučite nove trike v zgolj nekaj tednih. Trening s klikerjem je primeren tudi za starejše ali bolne mačke, torej za živali, ki se z igračami ne igrajo veliko. Najboljše pa je: S svojo mačko se boste imeli čudovito!

Masaže za mačke

Božanje je brez dvoma super! Toda božanje lahko izboljšate z masažo za mačko. Med temi so najbolj priljubljene masaže Tellington TTouch za pse in mačke. Nekateri fizioterapevti za živali ponujajo terapijo z masažo, včasih pa lastnikom tudi pokažejo, kako jih izvajati.

Igra, igra, igra!

Ni ga čez igro! Večina mačk pa bi se igrala vse dni v letu! Zato se bo vaša mačka za valentinovo zelo veselila kakšne nove igrače. Stare igrače so super, toda nove še dodatno popestrijo valentinovo in ga spremenijo v čudovito presenečenje!

valentinovo za mačke
Skoraj vsaka mačka se bo razveselila prijetne masaže za valentinovo.

Igrače za valentinovo z mačko

Še zlasti hišne mačke obožujejo raznolikost, ki jo prinašajo nove igrače. Izbira je ogromna! Če želite svoji mački za valentinovo podariti izdelek s srčkanim dizajnom, imamo za vas nekaj zamisli:

Kaj pravite na:

Narejeno z ljubeznijo: Igrače, ki jih naredite sami

Želite za svojo mačko nekaj ustvariti? Nič lažjega! Obstaja veliko zamisli, kako ustvariti igrače za valentinovo za mačko! Nekaj smo jih zbrali tukaj:

Preproga za vohljanje

V preprogo za vohljanje lahko mački skrijete priboljške, ona pa jih mora najti. Če imate čas in voljo lahko takšno preprogo sami ustvarite.

Poleg ustreznega orodja, kot so škarje, boste potrebovali nekaj flisa ali drugih ostankov blaga. Potrebovali boste tudi podlogo za umivalnik.

Po približno dveh urah rezanja in vozlanja bo vaša preproga za vohljanje nared. Na spletu si lahko preberete navodila, kako to točno poteka (v nemščini): Kako narediti preprogo za vohljanje.

Nasvet: Seveda pa lahko preprogo za vohljanje tudi kupite. Z zoolove preprogo za vohljanje boste razveselili svojo mačko, hkrati pa boste pomagali živalim v stiski.

Baldrijanova nogavice

Številne mačke obožujejo vonj baldrijanove korenine, ki pa nas ljudi spominja na potne noge. Na zelo potne noge … Toda vsak ima svoj okus in za valentinovo bomo z veseljem razveselili svojo mačko in ji podarili ‘‘smrdljivo blazino‘‘.

Baldrijanovo nogavico lahko enostavno izdelate tudi sami. Vse, kar potrebujete, je stara bombažna nogavica, 125 gramov suhega riža in želeno količino baldrijana, na primer dve žlički. Najprej skupaj zašijte dve polovici blaga v želeno obliko, pri tem pa pustite majhno nezašito odprtino.

Riž premešajte z baldrijanom in mešanico natrosite v nogavico. Nato zašijte odprtino in ste končali! Namesto baldrijana lahko ustvarite nogavico z mačjo meto, pri čemer uporabite posušeno mačjo meto. Več si lahko preberete v našem članku Baldrijan za mačke.

Bodisi karton bodisi pluta – uporabite lahko marsikaj! Več zamisli o doma narejenih mačjih igračah lahko najdete v spodnjem članku: Naredi sam: Igrače za mačke.

valentinovo za mačke
Mačja košara je odlična za dolge trenutke dobrega počutja.

Sanje so sestavljene iz: Mehkih blazin ipd.

Želite mački za valentinovo podariti darilo, ki jo bo osrečevalo še celo leto? Potem sta košara ali votlina za mačke odlična izbira! Večina mačk se bo zelo razveselila nove postelje, še posebej, če je mehka in udobna. Spodaj naštevamo svoje najbolj priljubljene postelje za mačke:

Čim bolj mehko, tem bolj udobno? Potem je mehka mačja postelja Mochi odlična za vašo mačko. Puhasta in z visokim robom za udoben občutek varnosti.

Svojo ljubezen lahko mački izkažete tudi s posteljo Trixie Lian. Prepričala vas bo z visokim udobjem in srčkanim izgledom.

Iščete morda odejo za kavč, na kateri bi se lahko vaša mačka udobno zvila? Za valentinovo lahko mačko posebej razvajate – na primer z odejo Isobed zooplus.

Se ne bojite roza barve? Potem je spodnja postelja za mačke odlično darilo za vašega tigrčka: Mehka postelja Princess je puhasta in ima dodatno majhno blazino v obliki srca, ki še dodatno izboljša udobje.

Slastni mačji prigrizki za valentinovo za mačke

Ljubezen gre skozi želodec – to velja tudi za mačke. Mačji priboljški so odlično darilo za mačko za valentinovo, saj bodo mačko zelo razveselili! Hkrati pa lahko z nakupom mačjih priboljškov zoolove podprete še živali v stiski.

Pa naj gre za file v mokri hrani, zamrznjeno sušene ali hrustljave priboljške. Mačka se bo veselila vseh! Poleg tega, da so priboljški izredno okusni, boste storili nekaj dobrega še za živali v stiski, kajti z vsakim prodanim izdelkom namenimo 10 % prodajne cene organizacijam za zaščito živali.

Darila za ljubitelje mačk

Bi radi za valentinovo osrečili lastnika mačke in pri tem vključili njegovo mačko? Priboljški za mačke so tako kot bombonjere za ženske.

Če želite mački podariti priboljške, je najbolje, da izberete priboljške brez žit, ki jih lahko mačka brez težav prebavi. V kolikor mačke ne poznate dobro, se najprej pozanimajte pri njenemu lastniku. Za mačko naj bo to presenečenje!

Želite darilo poslati po pošti? Potem lahko napišete voščilnico za valentinovo in dodatek kakšen darilni bon za mačko.

Viri:
Tellington TTouch für andere Tiere
Jung, Claudia: Katzen massieren. Cadmos-Verlag 2013.

Članki, ki so jih ostali uporabniki ocenili kot najbolj uporabne
7 min

Mačji mladič – osnovna oprema in nasveti

Pričakujete novega mijavkajočega sostanovalca? Potem vam lahko samo čestitamo. Mačji mladič bo v vaš dom sigurno prinesel veliko veselja in ljubezni! Mačke so namreč edinstvena, samosvoja in čuteča bitja. Veliko mačk s svojimi finimi senzorji čuti, kako se počuti njihov gospodar in rade nudijo tolažbo, če lastniku ne gre najbolje. Njihova občutljivost in seizmografski čut sta tako izrazita, da čutijo fenomene, kot sta potres in nevihta, že preden nastopijo.