Naredi sam: Adventni koledar za mačke

Adventni koledar za mačke

Adventni koledar za mačke lahko ustvarite hitro in preprosto.

Približuje se božični čas, temni popoldnevi so čedalje daljši in vabijo k prijetnemu ustvarjanju. Kaj pravite na adventni koledar za mačke? Pokazali vam bomo, kako ga lahko ustvarite.

Božič bo tu kot bi mignil in kmalu se bo začel adventni čas. Ko zunaj postane hladno, je čas za medenjake, piškote in kuhano vino. To je tudi čas ustvarjanja.

Z doma narejenim adventnim koledarjem boste razveselili tako svoje družinske člane kot tudi svojega tigrčka. Adventni koledar za mačke je sestavljen iz 24 majhnih daril, ki skrivajo majhno presenečenje. Vsak dan lahko mačka eno odpre.

Material za adventni koledar za mačke

Potrebovali boste 24 majhnih daril za vašo mačko. Za to so primerni priboljški ali majhne igrače za mačke.

V naši spletni trgovini zoohit najdete ugoden komplet igrač z različnimi žogicami in plišastimi miškami.

Poleg tega potrebujete božični papir za zavijanje daril, da boste lahko zavili vsa ta majhna darila.

Za izdelavo adventnega koledarja za mačke potrebujete naslednje:

  • Škarje
  • Papir za zavijanje daril
  • Darilni trak
  • Božične nalepke
  • Pisalo
  • 24 majhnih daril (priboljški in igrače za mačke)

Za svoj koledar narežite papir za zavijanje na 24 kosov za posamezna darila. Nato darilni trak narežite na 48 kosov po 25 centimetrov.

Mačji priboljšek ali majhno igračo zavijte v papir in ga na obeh koncih zavežite s trakom. Tako boste dobili obliko bonbona. Pazite, da daril ne zavijete pretesno, saj se mačka ne bo mogla dokopati do njih.

Na vsakega od bonbonov nalepite božično nalepko in ga oštevilčite. Zlati flomaster je videti še posebej praznično.

Nadomestilo: Svilen papir

Kot nadomestilo za zavijalni papir lahko uporabite tudi barvit svilen papir. Morda res ne zgleda praznično, vendar pa zelo zabavno šumi. Mačke to naravnost obožujejo!

Nadomestilo: Majhna darila

Namesto bonbonov lahko pripravite tudi 24 majhnih paketov. V tem primeru boste potrebovali tudi lepilni trak. Če niste prepričani, ali vaša mačka rada grizlja plastiko, vam priporočamo, da lepilnega traku raje ne uporabljajte in koledar raje izdelajte iz papirja in darilnega traku.

Darila nikoli ne pustite brez nadzora

Za nekatere mačke so darilni trakovi čudovita igrača. Mačke nikoli ne puščajte brez nadzora v prisotnosti darilnih trakov in ne pustite ji, da se igra z dolgimi trakovi. Med igro se lahko trak namreč ovije okrog vratu mačke in obstaja možnost zadušitve.

Adventni koledar za mačke © ChristArt / stock.adobe.com
Sami lahko ustvarite majhna darila za svojo mačko.

Adventni koledar za mačke: Zamisli za 24 daril

Adventni koledar za mačke napolnite s priboljški ali majhnimi mačjimi igračami. Še posebej so primerni hrustljavi prigrizki ali suha hrana za mačke. Mačko lahko razveselite tudi z mačjimi žogami ali majhnimi plišastimi igračami. Spodaj navajamo nekaj predlogov:

Nimate časa, da bi ustvarili adventni koledar za mačke? Potem pa lahko z darili napolnite 24 majhnih papirnatih vrečk. Z zlatim pisalom jih oštevilčite od 1 do 24 in že ste ustvarili adventni koledar za svojo mačko.

Ne vse naenkrat

Adventni koledar za mačke se od človeškega ne razlikuje samo po vsebini daril. Medtem ko mi odpremo vseh 24 vratc zapored (vsaj upajmo, da je tako), pa naša mačka nima toliko potrpljenja. Vseh 24 daril bo skušala odpreti naenkrat.

Četudi je 24 božičnih darilc lepa dekoracija, pa vam priporočamo, da adventni koledar hranite izven dosega tačk vaše mačke in jih vsak dan ponudite samo en paket.

Tudi kupljenega adventnega koledarja ne puščajte brez nadzora. Številne mačke so že razparale celotni koledar, da bi se dokopale do daril.

V naslednjem članku si preberite, na kaj vse morate biti pozorni, da boste s svojo mačko varno preživeli praznične dni: Božič z mačko: Nasveti za varno praznovanje.

Članki, ki so jih ostali uporabniki ocenili kot najbolj uporabne