Sprememba hrane pri mačkah

sSprememba hrane pri mačkah

Trg z mačjo hrano lastnikom ponuja številne različne možnosti: Tako mokra kot suha hrana za mačke sta na voljo v različnih blagovnih znamkah, kakovostih, okusih in vrstah. Veliki izbor mačje hrane predstavlja za nekatere lastnike mačk predstavlja velik izziv. Katera hrana je primerna za mačke in v kakšnih količinah? Kako poteka sprememba hrane pri mačkah?

Poleg suhe in mokre hrane obstajata tudi hranjenje z metodo BARF in hranjenje z doma pripravljeno hrano. Poleg tega pa trg z mačjo hrano neprestano raste. Zato ni nič čudnega, da želijo lastniki mačk spremeniti hrano ali preizkusiti novo hrano za svojega tigrčka. Če vaša mačka ne prebavlja določene sestavine ali mora iz zdravstvenih razlogov uživati posebno hrano, boste morali spremeniti njeno hrano.

Mačke so pogosto izbirčne in si lahko izberejo samo eno določeno vrsto hrane, druge pa zavračajo. Zato je sprememba hrane pri mačka vse prej kot preprosta. Zato se spremembe lotite zelo previdno in počasi. Na ta način se mačka lahko navadi na nov okus hrane, hkrati pa ne boste preobremenili njenega želodca in črevesja. Poleg tega pa mačka nove hrane ne bo zavrnila!

Sprememba hrane pri mačkah – kako se je lotiti?

Pogosto bo trajalo nekaj časa, preden se bo vaša mačka navadila na nov okus hrane. Zato naj sprememba hrane pri mačkah traja najmanj od osem do deset dni.

Novo hrano vedno v večjih količinah primešajte stari hrani: Prvi dan naj hrana vsebuje 80 odstotkov stare hrane in največ 20 odstotkov nove hrane, nato pa vsak dan več nove hrane in manj stare hrane, dokler nova hrana povsem ne nadomesti stare hrane.

Mačka zavrača novo hrano – kaj naj storim?

Žal obstajajo tudi mačke, ki ne bodo pojedle nove hrane, četudi ste jo primešali k stari hrani. Obstajajo določene zvijače, ki jih lahko uporabite, da bo nova hrano postala veliko bolj privlačna.

Številnim mačkam je všeč okus lososovega olja ali goveje maščobe v prahu. Ta dodatka lahko potresemo ali pokapljamo po novi hrani oz. mešanici nove in stare hrane ter jo tako naredimo veliko bolj privlačno za svojega tigrčka.

Če je sprememba hrane pri mačkah uspela

Je vaša mačka končno vzljubila novo hrano? Čestitamo, sprememba hrane je uspela! Preklapljajte med dvema ali tremi blagovnimi znamkami ali vrstami hrane. Tako boste ohranjali zanimanje za najljubšo vrsto hrane, hkrati pa boste mački predstavili druge vrste hrane, v primeru, da boste morali hrano znova v celoti spremeniti.

Več blagovnih znamk mačka pozna, manj možnosti je, da se bo omejila na eno določeno hrano, ostalo pa zavrnila.

Mimogrede: Na zoohit vam ponujamo tako mokro kot suho hrano za mačke in tudi posebno hrano ter dodatke! Poleg podrobnega opisa izdelka navajamo tudi natančno analizo in seznam sestavin, hkrati pa si lahko preberete članek o tem, katera hrana je prava hrana za odrasle mačke.

Članki, ki so jih ostali uporabniki ocenili kot najbolj uporabne
3 min

Mačja trava

Mačja trava je mešanica različnih vrst trav, ki mački pomagajo predvsem z izločanjem pogoltnjene dlake.