Prava postelja za psa

Prava postelja za psa

Prava postelja za psa

Obstaja ogromen izbor postelj za psa! Na voljo so v vseh barvah in oblikah. Ni čudno, da pogosto ne vemo, kaj izbrati. Preberite, kako izbrati popolno posteljo za vašega psa.

Kam postaviti posteljo?

Mesto postelje je ključno pri izbiri prave postelje za pse. Če boste posteljo postavili v kot, je kvadratna oblika bolj smiselna od ovalne ali okrogle. Seveda pa postelje ne postavljajte na mesta, kjer piha močan prepih. Prav tako pa naj ne bo na osamljenem mestu ali na sredini sobe. Pes se bo tako lahko umaknil na miren kraj in bo hkrati sodeloval v vsakdanjem življenju.

Kako določiti velikost prave postelje za pse?

Prava velikost postelje za pse pomembno prispeva k temu, da se bo vaš štirinožni prijatelj lahko sprostil. Postelja mora psu omogočati, da se lahko v njej popolnoma raztegne. Zato pazite, da izberete dovolj veliko posteljo s pravilno globino ležalne površine. Velikost lahko določite tako, da psa izmerite od nosu do repa in dolžini dodate približno 10 cm.

Prava postelja za vašega psa © Jörg Hüttenhölscher / stock.adobe.com

Katere vrste postelj obstajajo?

Prava postelja za psa ne sme biti le moderna, temveč se mora prilegati zdravstvenim potrebam psa. Obstajajo tudi posebne ortopedske postelje za pse za starejše in bolne pse, kot tudi za pse s težavami s sklepi. Tovrstne postelje so opremljene s tehnologijo, ki se je izkazala tudi v človeški medicini: Postelje vsebujejo visokotehnološke materiale, kot je spominska pena (Memofoam), ki se popolnoma prilega naravni obliki telesa in tako lajša pritisk.

Druga možnost za pse s težavami s hrbtenico in sklepi pa so postelje z vzmetnim jedrom, ki spodbujajo ravno držo.

Postelje za mladičke morajo vselej biti trpežne in hkrati je tu pomembna tudi prava velikost. Če je postelja za mladička prevelika, bo mladiček kaj kmalu pogrešal varnost in bližino svoje mame. Zato raje izberite posteljo, ki jo bo kužek v nekaj mesecih prerasel in mu bo vseeno nudila dovolj topline. Zunanje postelje za pse so večinoma sestavljene iz vodoodbojnega zunanjega sloja, so trpežne in ne prepuščajo mraza iz tal ter so namenjene za kratek dremež.

Članki, ki so jih ostali uporabniki ocenili kot najbolj uporabne
10 min

Zlati prinašalec

Srednje velik zlati prinašalec obožuje otroke in je odličen družinski pes! Zelo je navezan na človeka, zato rabi malo nege in veliko vadbe.

9 min

Labradorec

Ubogljiv, naklonjen ljudem in prilagodljiv: srednje velik labradorec je izredno priljubljen družinski pes, čeprav ima kot prvotni delovni pes rad psihične in fizične izzive.

9 min

Bernski planšar

Za bernske planšarje je značilna tribarvnost. Zaradi njegove dobrohotne in prijazne narave je bernski planšar postal eden najbolj priljubljenih kmečkih psov na svetu. Agresivno vedenje mu je tuje.