Pasji hotel

Pasji hotel

Imeti psa prinaša veliko odgovornosti. Že pred prihodom novega družinskega člana je potrebno razmisliti, kako boste zanj poskrbeli. Če ste zaposleni in nimate sorodnikov ali sosedov, ki bi lahko med delovnim časom skrbeli za psa, vam pogosto na voljo ostaneta samo pasji hotel ali dnevno varstvo za pse.

Varstvo psov

Potrebovali boste veliko poguma, da boste svojega lastnega psa zaupali tuji osebi, toda veliko zaposlenih nima druge izbire, kot da poišče varstvo za svojega psa. Pasji hotel je na voljo skoraj v vsakem mestu. Zadeva deluje tako: svojega ljubljenčka zjutraj pripeljete v hotel, kjer bodo zanj poskrbeli, in ga greste ponovno iskat ob dogovorjenem času. Nekateri hoteli tudi ponujajo storitve, da vam psa pripeljejo k vam domov.

Zlasti v času počitnic so tovrstni hoteli za pse zelo zasedeni, zato še pravočasno poiščite primeren prostor za svojega psa in mu uredite ustrezno oskrbo!

Bo pasji hotel dobro poskrbel za mojega psa?

Večina pasjih hotelov vsak dan sprejme od 5 do 15 psov različnih pasem in starosti. Psi se na ta način veliko družijo in se naučijo živeti v družbi oz. tropih.

Vnaprej se pozanimajte, ali ima pasji hotel dovolj prostora za vašega psa. Računajte tudi na to, da hoteli redko sprejemajo goneče psice. Prav tako lahko zavrnejo bolne pse, ki potrebujejo posebno nego. V teh primerih se pogovorite neposredno z osebjem in preverite, ali lahko ugodijo zahtevam vašega psa. Te podatke boste pogosto našli tudi na spletni strani pasjega hotela.

Pri izbiri primernega pasjega hotela upoštevajte sledeče:

  • Kakšen prvi vtis ste dobili v pasjem hotelu?
  • Kakšen odnos ima osebje do vašega psa?
  • Lahko osebju zaupate svojega psa?
  • Vam lahko pokažejo kakšna priporočila?
  • Je v varstvu dovolj velik vrt oz. prostor za tekanje?
Viel verschiedene Hunde

Koliko stane pasji hotel?

Cene so odvisne od kraja, želenih storitev in dodatnih zahtev. Obstajajo lastniki psov, ki svojega ljubljenčka le priložnostno oddajo v oskrbo, saj morajo opraviti nekatere druge obveznosti. Po drugi strani pa je veliko lastnikov, ki svojega štirinožca dnevno oddajajo v pasji hotel.

Na splošno veljajo spodnje cene:

 • Varstvo/uro: pribl. 3-5 EUR
 • Varstvo psa za cel dan ali čez noč: pribl. 15-30 EUR
 • Dolgoročno varstvo/mesec: pribl. 300 EUR

Ali obstaja alternativa pasjemu hotelu?

Poleg obstoječih pasjih hotelov lahko na spletu najdete tudi manjša varstva psov v svoji bližini. Tovrstna varstva se lahko pogosto prilagodijo vašemu urniku in bodo vašega psa z veseljem odpeljali na enourni sprehod. Na ta način boste privarčevali in si dodatno še skrajšali pot do dnevnega varstva. Preverite tudi lokalne oglase.

Morda boste v svoji soseski našli kakšno prijazno osebo, ki ima radi živali oz. ima lastnega psa in bo med tednom z veseljem vzeli še vašega kužka s seboj na sprehod. Poleg denarnega plačila lahko sosedu ponudite tudi kakšno drugo pomoč.

Članki, ki so jih ostali uporabniki ocenili kot najbolj uporabne
3 min

Pasji hotel

Pasji hotel vam ponuja varstvo za vašega psa, kadar ste zdoma in nimate nikogar, ki bi lahko pazil na vašega ljubljenčka. Preberite več na zoohit!
5 min

Potovanje s psom z vlakom

Bodisi vsak dan ali na dopust: vožnja z vlakom je za večino sproščena možnost priti od točke A do točke B. Predpogoj za prijetno potovanje s psom z vlakom ni le načrtovanje odhoda, ampak tudi sproščen štirinožec, ki je navajen na rutino. V nadaljevanju preberite nekaj namigov za sproščeno vožnjo z vlakom z vašim psom.