Naša predanost okolju

Naša predanost okolju

Kot vseevropski spletni trgovec jemljemo svojo odgovornost za naš planet zelo resno in želimo aktivno prispevati k doseganju globalnih ciljev varovanja podnebja. Zato redno merimo svoj ogljični odtis v skladu s standardi protokola o toplogrednih plinih in izvajamo ukrepe preko katerih se lahko toplogrednim plinom izognemo ali bistveno zmanjšamo emisije.

Znanstvene študije kažejo, da ima lahko spletna trgovina ugodno ekološko ravnovesje glede na emisije toplogrednih plinov v primerjavi z nakupovanjem v fizični trgovini. Eden izmed vidikov spletne trgovine, ki se pogosto poudarja kot posebej škodljiv za okolje, je velika količina vračil paketov. Pri zooplusu* ohranjamo vračilo paketov nižje od enega odstotka, kar bistveno zmanjša negativen vpliv na okolje.

> Študijski vpogledi

* Spletna trgovina zoohit je del podjetja zooplus. 

Izogibanje in zmanjšanje emisij CO₂

Pri zooplusu si prizadevamo zmanjšati emisije CO₂ na različnih področjih, kot na primer: 

Učinkovito logistično omrežje Učinkovito logistično omrežje

Z gosto mrežo skladiščnih lokacij po vsej Evropi se osredotočamo na kratke razdalje, da bi znatno zmanjšali emisije v transportni logistiki. Vse bolj sodelujemo z logističnimi partnerji, ki sledijo smernicam za ohranjanje podnebja in za dostavo uporabljajo električna vozila.

Ekološke rešitve za embalažo Ekološke rešitve za embalažo

Tako naše kartonske škatle kot polnila v naših paketih so večinoma izdelani iz recikliranih materialov, ki jih je po uporabi mogoče ponovno reciklirati. Prav tako nenehno preizkušamo raznolike ekološke inovacije izdelkov, da bi naša uporaba materialov postala še prijaznejša okolju.

Standardizirana logistika Standardizirana logistika

Uporabljamo omejeno število standardnih velikosti paketov, ki so po višini prilagojeni glede na vsebino paketa. To prihrani količino polnilnega materiala v vsakem paketu in omogoča maksimalen izkoristek prostora v vsakem tovoru tovornjaka, tako da je na splošno potrebnih manj prevozov.

Skrb za zmanjšanje odpadkov Skrb za zmanjšanje odpadkov

V podjetju preprečujemo nastajanje nepotrebnih odpadkov in predvsem skrbimo, se užitne hrane za živali ne zavrže. Zato redno podarjamo hrano za živali pred pretečenim rokom uporabnosti različnim organizacijam za zaščito živali.

Trajnostna naravnanost pri vračilu blaga Trajnostna naravnanost pri vračilu blaga

Vračila iz naše ponudbe opreme so običajno obnovljena za ponovno prodajo. V kolikor izdelek ni primeren za prodajo, vendar je še uporaben, ga darujemo. Kjer je le mogoče, popravimo poškodovane izdelke z zamenjavo posameznih delov, da se izgognemu nepotrebnim odpadkom.

Obnovljivi viri energije Obnovljivi viri energije

Pisarne in skladiščne prostore v lasti podjetja na različnih lokacijah že oskrbujemo z obnovljivimi viri energije. Naš sedež pisarne v mestu München je na primer oskrbovan s 100% zeleno električno energijo.


Okoljske dajatve kot kompezacija za onesnaževanje zraka z emisijami CO2

Za vsako naročilo, za katerega prejmemo soglasje naših strank, plačamo podnebni prispevek, ki podpira certificirane projekte varovanja podnebja in pripomore k izravnavi povprečnih emisij CO₂. S tem se CO₂, izpuščen na eni določeni lokaciji, prihrani drugod po svetu. Osnovna ideja je, da se v splošnem izpusti manj toplogrednih plinov, kar je za ozračje ključnega pomena.

V zooplusu smo še posebej zavezani projektom, ki neposredno ali posredno spodbujajo varstvo gozdov. Z zmanjševanjem ali preprečevanjem krčenja gozdov se gozdovi ohranjajo kot dragoceni rezervoarji CO2 in tako se v ozračje sprošča manj toplogrednih plinov. Poleg tega je za nas kot ljubitelje živali zelo pomembno, da se skupaj z gozdovi prav tako zaščiti naravni habitat številnih živalskih in rastlinskih vrst in se tako ohrani biotska raznovrstnost.

Doprinos zooplusa v Gani

Doprinos zooplusa v Tanzaniji

Skupaj s podjetjem ClimatePartner spodbujamo uporabo učinkovitejših štedilnikov in pečic v gospodinjstvih v Gani, s čimer lokalnemu prebivalstvu nudimo čisto in energetsko varčno alternativo kuhanju na odprtem ognju. Peči zahtevajo bistveno manj drv ali premoga, kar pomeni, da ena peč prihrani do 4,46 ton CO2 na leto. Življenjsko pomembne gozdove je tako mogoče rešiti pred krčenjem zaradi priprave drv in ostanejo kot dragoceni rezervoarji CO2 in habitati za številne živalske in rastlinske vrste. Hkrati gospodinjstva prihranijo čas in denar, saj potrebujejo manjšo količino drv. Z zdravstvenega vidika so peči velika prednost tudi za svoje uporabnike, saj so v nasprotju z odprtimi kamini manj izpostavljeni sajastim delcem. Projekt je certificiran v skladu z zlatim standardom in prispeva k 11 od 17 ciljev trajnostnega razvoja Združenih narodov. 

Doprinos zooplusa v Tanzaniji

Doprinos zooplusa v Keniji

Zraven tega je naše podjetje pridruženo projektu "myclimate" za izravnavanja ogljika, v katerem so zagotovljene zemljiške pravice avtohtonega prebivalstva v Tanzaniji in preko katerega je izvajanje komunalnih načrtov rabe zemljišč v sožitju z dejavnostmi ohranjanja gozdov. Posledično zmanjšanje krčenja gozdov preprečuje sproščanje toplogrednih plinov v ozračje in zagotavlja povezljivost habitatov za ogrožene prostoživeče živali med dolino Yaeda in višavjem Ngorongoro.

Mednarodni projekti "myclimate" za izravnavo ogljika izpolnjujejo najvišje standarde (CDM, Gold Standard, Plan Vivo) in prispevajo k ciljem trajnostnega razvoja ZN. Projekti izravnave ogljika tako pomembno prispevajo k družbenemu, ekološkemu in gospodarskemu razvoju v regiji.

Pogosta vprašanja in odgovori o kompenzaciji CO2

*PMC = priporočena maloprodajna cena ** Pogoji

333zooTočk ob prijavi!
Ne zamudite personaliziranih ponudb, popustov in kuponov!
Ne zamudite personaliziranih ponudb, popustov in kuponov!
Izberite svojega hišnega ljubljenčka

Dostava

  • DPD

Varnost

Sledite nam

  • Google Play
  • App Store