Poletje na zoohit ☀️

Odkrijte osvežilno ponudbo izdelkov za vroče poletne dni za vašega ljubljenčka!

Preverite naš poletni izbor izdelkov!

Odkrijte najboljše poletne ponudbe

Da se bo vaš ljubljenček v vročih dneh lahko dovolj ohladil, smo za vas pripravili izbor osvežilnih prigrizkov in opreme za poletne dni. Prav tako smo za vas pripravili vse kar potrebujete za brezskrbne izlete in potovanja z vašim kosmatincem. Naj se poletne dogodivščine pričnejo! ☀️🏝️

  • Igrače za pse
  • Oprema za pse
  • Igrače & oprema za mačke

Nasveti za ohladitev psa med poletno vročino

Ohladitev v vodi

Kopanje je preprost način, da se vaš pes ohladi in osveži, ko mu je vroče. Če ne živite v bližini jezera ali potoka, bo vaš štirinožni prijatelj vesel tudi pasjega bazena ali majhne kadi na vrtu. S pravo igračo za v vodo bo imel vaš pes tudi dobro vzpodbudo za skok v vodo! 

Pitje zadostne količine tekočine

Psi svojo telesno temperaturo uravnavajo s sopihanjem. Toda bolj kot pes sopiha, več tekočine izgublja.

Zato v svojem domu postavite več posod z vodo, da svojemu psu olajšate dostop do sveže vode. Poleg tega lahko k vnosu tekočine doprinesete tudi s hrano, če ima vaš štirinožni prijatelj rad mokro hrano. Tako lahko suho hrano dopolnite z mokro ali pa jo poleti povsem zamenjate za mokro.

Naš dodatni nasvet: v hladnem sladoledu na vroč dan ne uživamo samo mi, temveč tudi naši štirinožni prijatelji! Pasji sladoled je enostaven za pripravo in nudi okusno osvežitev za pse. Preverite okusne in preproste recepte v našem Magazinu - pasji sladoled

Načrtujte sprehode v zgodnjih jutranjih ali poznih večernih urah

Čez dan, ko so temperature visoke, se sprehodov izogibajte, saj je asfalt prevroč in sonce neprijetno pripeka v gosto dlako vašega kosmatinca. Poleti je zato priporočljivo prestaviti dnevni sprehod na hladnejše jutranje in večerne ure. Poleg tega za vašega ljubljenčka v poletnem času običajno zadostujejo zgolj kratke razdalje, zlasti v senčnem gozdu ali parku.

Nasveti za ohladitev mačke med poletno vročino

Pitje zadostne količine tekočine

Vaši mački v vročih poletnih dneh zagotovite dovolj tekočine tako, da po vašem domu postavite več posod z vodo, da mačka lažje dostopa do sveže vode. Del potrebe po zadostni tekočini lahko pokrijete tudi s hrano, tako da suho hrano dopolnite z mokro hrano ali suho hrano poleti v celoti nadomestite z mokro.

Zagotovite dovolj sence

V vroči sezoni leta se predvsem temna tla in asfaltne podloge tako zelo segrejejo, da naši štirinožni prijatelji komaj hodijo po njih. Da bodo tla ostala prijetno hladna, lahko na njih položite na primer tanke ali vlažne odeje. Za hlajenje so primerne tudi hladilne podloge ali senčna mesta pod senčnikom.

Mrzli mačji prigrizki

Ljudje nismo edini, ki uživamo v hladnem sladoledu na vroč dan! Mačji sladoled je enostaven za samostojno pripravo in zagotavlja okusno osvežitev za mačke. Preproste recepte za uživanje v sladoledu najdete v našem zoohit magazinu - recepti za mačji sladoled! A tudi če je skušnjava ob pogledu na sladoled velika: mačke naj uživajo v mačjem sladoledu počasi in poskrbite, da poslastica ne bo prehladna. Zato pustite, da se sladoled pred sladkanjem najprej nekoliko odmrzne.