Skupaj z vami pomagamo ljudem in hišnim ljubljenčkom iz Ukrajine

Pomoč Ukrajini

Zahvaljujoč vaši veliki pripravljenosti pomagati bomo lahko podprli mnogo ljudi in hišnih ljubljenčkov v Ukrajini. Navdušeni smo nad skupnim številom podarjenih zooTočk, ki ste jih ljubitelji živali velikodušno darovali. Tako je podjetje zooplus s podporo strank spletne trgovine zoohit.si in ostalih spletnih trgovin podjetja v 23 evropskih državah zbralo skupno skoraj 100.000 € za dobrodelne in humanitarne organizacije ter zavetišča za živali, ki nudijo pomoč Ukrajini.

Vsesplošna dobrobit ljudi, živali in planeta je pomemben del naše korporativne kulture. Zato nam je bistvenega pomena pomagati prizadetim ljudem in hišnim ljubljenčkom iz Ukrajine v teh žalostnih časih. Vaše velikodušne donacije zooTočk smo zato podvojili: 

193.916 € za nujno pomoč Ukrajini

S tem lahko podpremo številne hišne ljubljenčke in njihove lastnike, ki zaradi grozljive situacije nujno potrebujejo pomoč. Zato se vam želimo za vašo pomoč iskreno zahvaliti!

Kam gredo vaše donacije:

100.000 € za partnerske organizacije UNHCR v Nemčiji

Zbiranje pomoči za Ukrajino
Nujna oskrba in zaščita za razseljene osebe in begunce

UNHCR (Agencija ZN za begunce) že nudi obsežno pomoč prizadetim. Lokalni pomočniki se osredotočajo predvsem na zagotavljanje nastanitve, materialne pomoči in denarne podpore. UNHRC prav tako deli pakete nujne pomoči znotraj Ukrajine, kadar varnostne razmere to dopuščajo. Poleg tega se zavzemajo za vse osebe, ki potrebujejo zaščito in jim nudijo pomoč pri uveljavljanju njihovih pravic. UNHCR nudi podporo tudi v sosednjih državah Ukrajine, da lahko ustrezno pomagajo beguncem. Posebna pozornost je namenjena osamljenim otrokom, starejšim in invalidnim osebam.

"Samo z mojim ljubljenčkom" - slikovno gradivo UNHCR

93.916 € za organizacije za zaščito živali na ukrajinski meji

Donacije organizacijam za pomoč Ukrajini
Podpiramo organizacije na Poljskem, Slovaškem, Madžarskem in Romuniji

Pogosto je potrebno stvari pustiti za seboj. Ampak to ne velja za hišne ljubljenčke, ki so del družine in gredo s svojimi lastniki na utrujajoče potovanje. Organizacije za zaščito živali iz držav, ki mejijo na Ukrajino, pomagajo na obmejnih območjih z brezplačno hrano, skledami, transportnimi škatlami in drugo pomembno opremo. Poleg tega ponujajo posebne izolacijske prostore, če hišnemu ljubljenčku še ni dovoljen vstop v državo.

Skupaj podpiramo šest organizacij, po eno na Poljskem in Slovaškem ter po dve na Madžarskem in v Romuniji. Vsaka od njih bo prejela donacijo v višini 15.653 €.

zooplus pomaga: donacije izdelkov organizacijam za zaščito živali v obmejnih območjih

Že v začetku marca smo humanitarnim organizacijam v obmejnih območjih podarili številne palete hrane in drugega zelo potrebnega blaga, kot so transportni boksi. Blago je bilo neposredno predano prizadetim osebam. Zato se želimo zahvaliti tudi organizacijam, ki so pripomogle k nečemu neverjetnemu:

  • Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami ("Društvo za skrb hišnih ljubljenčkov v Krakovu", skrajšano KTOZ) na Poljskem
  • Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége ("Združenje aktivistov za pravice živali") na Madžarskem
  • Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség ("Madžarsko združenje za zaščito in varstvo narave") na Madžarskem
  • Občianske združenie Pomoc psíkom na východnom Slovensku ("Civilno združenje za pomoc psom na vzhodu Slovaške") na Slovaškem
  • Casa lui Patrocle ("Hiša Patrocle") v Romuniji

*Pojasnilo

V mesecu marcu smo polovico doniranih zooTočk podarili za nujno pomoč Ukrajini. Podjetje zooplus je vse donirane zooTočke v mesecu marcu podvojilo. Druga polovica doniranih zooTočk pa je podprla lokalno organizacijo za zaščito živali. V Sloveniji smo podprli lokalno organizacijo Zavod Muri. 

Zakaj izbrati nas?

Program zvestobe
Pomoč živalim v stiski
Potrjena kvaliteta