Skupaj za živali v stiski!

Hvala za vašo pomoč - skupaj za živali v stiski!


V zoohit spletni trgovini se trudimo poskrbeti za sijoče oči vseh živali skozi vse leto in še posebej v božičnem času. Zato smo se odločili, da od 29. novembra do vključno 24. decembra 2022 za vsak nakup izbranih izdelkov doniramo 2 € neprofitnemu društvu in tako poskrbimo za še lepše praznike živali v stiski! 🎅🎄

Skupaj z vašo pomočjo smo zbrali 1.156 € za Društvo za zaščito živali Pomurja!


Društvo bo donirana sredstva namenilo predvsem za kritje veterinarskih računov, saj se na njih pogosto obračajo ljudje, ki sami ne zmorejo kriti teh stroškov, zato jim v društvu priskočijo na pomoč. Pogosto gre za sterilizacije in kastracije, saj si želijo preprečiti nezaželene kotitve in posledično trpljenje živali. Velikokrat pa se na njih obračajo tudi ljudje iz ranljivih skupin (starejši, brezposelni, Romi), ki potrebujejo pomoč pri oskrbi svojih bolnih ali poškodovanih ljubljenčkov. 

Iskrena hvala za vašo pomoč! 💚

Društvo za zaščito živali Pomurja

Društvo za zaščito živali Pomurja

Nevladna, prostovoljna organizacija, delujoča od leta 2006. Vsakodnevno so na terenu (8 ur ali več), kjer večino časa namenijo pomoči živalim oz. njihovim skrbnikom, ki tega sami ne bi zmogli (ker nimajo prevoza, ne morejo uloviti mačk, finančno ne zmorejo...). Pogosto preverjajo tudi prijave, ki jih dobijo, večkrat pa obiščejo romska naselja. Skrbijo za 200 prostoživečih mačk - to so mačke, ki so ostale same ali pa so se zatekle k hiši v iskanju hrane. Okoli 100 živali letno pospremijo v novi dom. Veliko delajo tudi na ozaveščanju: letno izvedejo okoli 70 predavanj na šolah, 4x letno izdajo Novice, ki jih pošiljajo na občine ter se večkrat pojavljajo tudi v medijih. Njihov glavni vir dohodka je donacija od dohodnin (1%, ki se mu odpove država za organizacije, ki delujejo v javnem interesu), nekaj donacij pa zberejo tudi s pomočjo njihovih izdelkov, trenutno je v ospredju njihov koledar v katerem je predstavljenih nekaj živali, ki so jim pomagali v čudoviti nov dom.