Informacije v zvezi z EU plačilno direktivo PSD 2.0

Drage zoohit stranke,

v nadaljevanju boste našle pomembne podatke o spremembi plačil preko spleta. Od septembra 2019 se boste morale stranke pri vseh spletnih plačilih dvakrat identificirati. Kratek povzetek:

  • Metoda 3D Secure poveča varnost pri plačevanju s kreditno kratico preko spleta.
  • S to metodo stranke dodatno potrdijo vsa plačila preko spleta, na primer z geslom, TAN-om ali prstnim odtisom. Način identifikacije je odvisen od vsake banke posebej. Večina bank zagotavlja v ta namen posebno aplikacijo za mobilne telefone ali TAN naprave.
  • Tatovi tako ne morejo več uporabljati ukradenih podatkov kreditnih kartic, kot sta na primer številka kartice ali CVC oziroma CVV koda.

V kolikor želite na zoohit tudi v bodoče izvajati plačila brez dodatne identifikacije, imate možnost, da nas pri vaši banki dodate na poseben seznam kot zaupanja vreden trgovec. Prosimo, preverite pri vaši banki ali nudi to možnost.

Več informacij o PSD 2 najdete tukaj.

Podatke, ki so potrebni za obdelavo plačil, lahko posredujemo Braintree, storitvi, ki jo zagotavlja PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A. Več informacij najdete tukaj. Več informacij glede varovanja podatkov najdete v naši Izjavi o varstvu podatkov