Vaša košarica

Vaša nakupovalna košarica je prazna!

zoohit uporablja Cookies, da omogoči pravilno delovanje strani, personalizira vsebino in oglaševanje ter analizira obisk strani. O vaši uporabi naše strani obvestimo tudi naše partnerje s področja oglaševanja in analize. Z uporabo te strani, se strinjate z uporabo piškotkov. sprejmem piškotke

Brezplačna dostava nad €49 **

Informacije o pravici do nasprotovanja do obdelave podatkov

Tukaj lahko najdete podrobnosti o tem katera orodja (spletno sledenje, oglaševanje, piškotki, vtičniki, piksel, oznake, skripte, ipd.) uporabljamo na našem spletnem mestu, kako delujejo in kako lahko nasprotujete obdelavi vaših osebnih podatkov, kot tudi kako lahko izbrišete zbrane osebne podatke. Več informacij lahko najdete v naši Izjavi o zasebnosti in Zasebnosti strnjeni na eni strani.

Kaj so piškotki in katere kategorije piškotkov obstajajo?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani v brskalnik vaše končne naprave, ko prikličete spletno stran. Piškotki se lahko uporabljajo za, na primer, prepoznavanje končne naprave ali za zagotavljanje, da se naše spletno mesto popolnoma in pravilno prikaže. Piškotki hkrati pripomorejo zagotavljati storitve integrirane v spletno mesto, individualizirati vsebino, kot tudi prilagoditi in analizirati oglase.

Glede na njihovo funkcijo in uporabo, lahko piškotke razdelimo v pet kategorij. 

  1. Na našem spletnem mestu uporabljamo nujno potrebne piškotke
  2. Uporabljamo piškotke za učinkovito delovanje
  3. Uporabljamo piškotke za analitiko za ustvarjanje še bolj uporabnikom prijaznega spletnega mesta. S temi piškotki lahko ugotovimo kako se naša mesto uporablja in, na primer, katere preference in iskalni izrazi so bili uporabljeni za priklic spletnih mest. 
  4. Uporabljamo piškotke za oglaševanje, da bi vam lahko nudili ciljno usmerjeno ustrezno vsebino. Piškotki za oglaševanje se uporabljajo tudi za merjenje in nadzor uspešnosti oglaševalskih kampanj. Piškotki za marketing beležijo ali je spletno mesto obiskano in katera vsebina se uporablja. Te informacije se lahko morda delijo s tretjimi osebami, kot so oglaševalci, in so pogosto povezane s funkcijami mest tretjih oseb (piškotki tretjih oseb).  
  5. Piškotke socialnih medijev uporabljajo družabna omrežja. Na primer, podatki za prijavo v družabno omrežje se lahko uporabijo za registracijo na našem spletnem mestu.

Kako lahko izbrišem piškotke in izklopim sledenje?

Uporabite lahko nastavitve brskalnika, da izbrišete posamezne piškotke ali celotno zbirko piškotkov. Dodatno boste prejeli informacije in navodila kako že vnaprej preprečiti shranjevanje piškotkov, odvisno od vašega ponudnika brskalnika: 

Mozilla Firefox І Internet Explorer І Google Chrome І Opera І Safari  

Lahko tudi individualno upravljate s piškotki več podjetij in funkcij, ki so uporabljeni za oglaševanje. Da bi to storili, uporabite ustrezna uporabniška orodij, ki so vam na voljo na O oglasih ali Vaše izbire na spletu ali Omrežno oglaševanje.

Večina brskalnikov ima t. i. funkcijo »ne sledi«, ki vam omogoča da določite, da ne želite da bi vam spletna mesta »sledila«. Ko aktivirate to funkcijo, izbrani brskalnik obvesti oglaševalska omrežja, spletna mesta in aplikacije, da ne želite da vam sledijo z namenom oglaševanja na podlagi vedenja ali podobno. Informacije in navodila kako urejati to funkcijo lahko dobite glede na vašega ponudnika brskalnika: Mozilla Firefox І Internet Explorer І Google Chrome І Opera І Safari

Preprečite lahko tudi privzeto nalaganje t. i. skript. Dodatek NoScript dovoljuje izvajanje JavaScript, Java in drugih vtičnikov le v domenah, ki jim zaupate in ste jih izbrali. Informacije in navodila kako urejati to funkcijo lahko dobite od vašega ponudnika brskalnika (npr., Mozilla Firefox)

Katera orodja za analizo uporablja zoohit in kako lahko nasprotujem uporabi sledenja analize (odjava)?

V naslednjem delu je pojasnjeno kako lahko preprečite uporabo sledilnih tehnologij, ki jih uporabljamo za spletne analitike in nasprotujete obdelavi vaših podatkov.

Analitična orodja, ki jih uporablja zoohit

Namen in anonimizacija

Postopek odjave

Adobe Analytics 

Prosimo kliknite tukaj za več informacij o tem orodju, namenu obdelave podatkov in Pravilniku o zasebnosti ponudnika.

Orodja za analizo uporabljajo piškotke v našem imenu za oceno našega spletnega mesta in sestavljajo orodja o aktivnosti spletnega mesta za zoohit.

Vsa naša orodja za analizo uporabljajo anonimizirane naslove IP, kar pomeni, da je vaš naslov IP ali skrajšan, ko prikličete spletno mesto ali pa nadomeščen z generičnim naslovom IP. Na ta način se osebna identifikacija uporabnika onemogoči.

Sklenjene imamo pogodbe s podjetji Adobe, Google, Hotjar in Optimizely za obdelavo pogodb, na podlagi t. i. standardnih pogodbenih klavzul EU.

 

Preprečite lahko, da podjetje Adobe zbira in obdeluje vaše osebne podatke tako, da zavrnete storitve oglaševanja, analitike in personalizacije Adobe Experience Cloud, kar najdete na the spletnem mestu Adobe.

 

Google Analytics  je orodje za spletno analitiko, v lasti podjetja Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (Google). S pomočjo Google Analytics, lahko spletno mesto analizira od kod izvirajo uporabniki in kako uporabljajo spletno mesto. 

Kliknite tukaj za več informacij o tem orodju, namenu obdelave podatkov in Pravilniku o zasebnosti ponudnika.

Preprečite lahko, da podjetje Google zbira in obdeluje vaše osebne podatke tako, da naložite in namestite dodatek za brskalnik.

Zbiranje podatkov s strani Google Analytics se lahko onemogoči tukaj.  To dejanje nastavi piškotek za odjavo, ki preprečuje zbiranje vaših podatkov.

Hotjar  je orodje za analitiko, v lasti Hotjar Ltd, Level 2, St Julians Business Center, 3, Elia Zammit Street, St Julians STJ 1000, Malta (Hotjar). S pomočjo hotjar, beležimo premike miške, kot je vedenje klikanja, tipkanja in brskanja obiskovalcev spletnega mesta, da lahko naše spletno mesto naredimo še bolj uporabnikom prijazno.

Kliknite tukaj za več informacij o tem orodju, namenu obdelave podatkov in Pravilniku o zasebnosti ponudnika.

Preprečite lahko, da Hotjar zbira in obdeluje vaše osebne podatke na našem spletnem mestu tako, da sledite postopku za odjavo na spletnem mestu Hotjar.

 

OptimizelyX je orodje za spletno analitiko, v lasti Optimizely Inc., 631 Howard Street, Suite 100, San Francisco, CA 94105, ZDA. Optimizely nam omogoča, da prilagodimo naše spletno mesto potrebam in željam obiskovalcev, s pomočjo piškotkov, ki ocenjujejo vedenje uporabnikov. 

Kliknite tukaj za več informacij o tem orodju, namenu obdelave podatkov in Pravilniku o zasebnosti ponudnika.

Preprečite lahko, da Optimizely zbira in obdeluje vaše osebne podatke na našem spletnem mestu, tako da onemogočite sledenje tukaj. To dejanje bo nastavilo piškotek za odjavo, ki preprečuje zbiranje vaših podatkov.

 

Katera orodja za promocijo uporablja zoohit in kako lahko nasprotujem uporabi sledenja analize (odjava)?

V naslednjem delu je pojasnjeno kako lahko preprečite uporabo sledilnih tehnologij, ki jih uporabljamo za oglaševanje in nasprotujete obdelavi vaših podatkov.

Orodja za oglaševanje, ki jih uporablja zoohit

Postopek odjave

Adobe Dynamic Targeting  je orodje za oglaševanje, v lasti podjetja Adobe, ki aktivira in prikaže oglase na podlagi interesa obiskovalcem našega spletnega mesta in spletnih mest tretjih oseb. 

To orodje uporabljamo za ponovno ciljanje/ponovno trženje. Vašemu brskalniku se dodeli psevdonimna identifikacijska številka (ID), da se preveri kateri oglasi so se pojavili v vašem brskalniku in kateri oglasi so bili ogledani. To omogoča, da Adobe prilagodi prikazane oglase, glede na prejšnje obiske našega spletnega mesta in drugih spletnih mest.

Kliknite tukaj tukaj za več informacij o tem orodju, namenu obdelave podatkov in Pravilniku o zasebnosti ponudnika.

Preprečite lahko, da podjetje Adobe zbira in obdeluje vaše osebne podatke tako, da zavrnete storitve oglaševanja, analitike in personalizacije Adobe Experience Cloud, kar najdete na  the spletnem mestu Adobe.

 

Adobe Audience Manager  je orodje za oglaševanje, v lasti podjetja Adobe, ki se uporablja za ustvarjanje naših uporabniških seznamov, da bi tako lahko usmerili kampanje ponovnega trženja na določene ciljne skupine.

Kliknite tukaj here za več informacij o tem orodju, namenu obdelave podatkov in Pravilniku o zasebnosti ponudnika.

Certona  je orodje za oglaševanje, v lasti Certona Corporation, 10431 Wateridge Circle, Suite 200, San Diego, CA 92121, ZDA, ki se uporablja za ocenjevanje vedenja obiskovalcev našega spletnega mesta ter za prilagoditev in personalizacijo priporočenih izdelkov, ko obiskovalci obiščejo našo spletno stran.

Kliknite tukaj za več informacij o tem orodju, namenu obdelave podatkov in Pravilniku o zasebnosti ponudnika.

Certona ne uporablja piškotkov ponudnikov tretjih oseb. Obdelavi vaših podatkov lahko nasprotujete tako, da spremenite nastavitve brskalnika po navodilih postopka opisanega pri »Kako lahko izbrišem piškotke in izklopim sledenje?"

ClickPoint  je orodje za oglaševanje, v lasti ClickPoint Srl, Via Fabio Filzi, 5, 20124 Milano, Italija, ki se uporablja za ocenjevanje vedenja obiskovalcev našega spletnega mesta ter za prilagoditev in personalizacijo priporočenih izdelkov, ko obiskovalci obiščejo našo spletno stran.

Kliknite tukaj za več informacij o tem orodju, namenu obdelave podatkov in Pravilniku o zasebnosti ponudnika.

Obdelavo vaših podatkov lahko preprečite tako, da sledite postopku za odjavo na spletnem mestu ClickPoint. To dejanje nastavi piškotek za odjavo, ki preprečuje zbiranje vaših podatkov.

 

Criteo je orodje za oglaševanje, v lasti Criteo SA, 32 Rue Blanche, 75009 Pariz, Francija, ki se uporablja za naše kampanje ponovnega ciljanja. S tem orodjem želimo obiskovalcem spletnega mesta ponovno predstaviti izdelek, potem ko je obiskovalec pokazal zanimanje preko uporabe ciljnega oglaševanja na naši ali drugih spletnih mestih.

Criteo deluje s spletnimi partnerji in založniki, da bi vam lahko ponudil oglaševanje s strani zoohit, ko obiskujete ta spletna mesta. Seznam partnerjev boste našli tukaj.

Kliknite tukaj za več informacij o tem orodju, namenu obdelave podatkov in Pravilniku o zasebnosti ponudnika.

Obdelavo vaših podatkov lahko preprečite tako, da sledite postopku za odjavo na spletnem mestu Criteo. To dejanje nastavi piškotek za odjavo, ki preprečuje zbiranje vaših podatkov.

 

DoubleClick, Google Adwords Remarketing and Google Dynamic Remarketing  so orodja za oglaševanje, v lasti podjetja Google, ki aktivirajo in prikažejo oglase na podlagi interesa obiskovalcem našega spletnega mesta in spletnih mest tretjih oseb. 

Ta orodja uporabljamo za ponovno ciljanje/ponovno trženje. Vašemu brskalniku se dodeli psevdonimna identifikacijska številka (ID), da se preveri kateri oglasi so se pojavili v vašem brskalniku in kateri oglasi so bili ogledani. To omogoča podjetju Google, da prilagodi prikazane oglase, glede na prejšnje obiske našega spletnega mesta in drugih spletnih mest.

Kliknite tukaj za več informacij o uporabi tega orodja in Pravilniku o zasebnosti ponudnika.

Obdelavo informacij, ki jih ustvarijo piškotki in podatkov, ki so povezani z uporabo spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP) lahko preprečite tako, da prenesete in naložite vtičnik za brskalnik, ki je na voljo na tej povezavi: https://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de

Obdelavi vaših podatkov lahko nasprotujete tako, da izberete ustrezne nastavitve Google

Lahko pa tudi onemogočite piškotke za oglaševanje, ki temelji na interesu, preko kampanj oglaševalskih omrežij, ki je navedeno pod »Kako lahko izbrišem piškotke in izklopim sledenje?«.

Google Adwords User Lists in Google Analytics Audiences  sta orodji za oglaševanje, v lasti podjetja Google, ki se uporabljata za ustvarjanje naših uporabniških seznamov, da bi tako lahko usmerili kampanje ponovnega trženja na določene ciljne skupine..

Kliknite tukaj za več informacij o uporabi tega orodja in Pravilniku o zasebnosti ponudnika.

Facebook Customs Audience in Facebook Pixel  sta orodji, v lasti Facebook Ireland Ltd., Hanover Reach 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Irska (Facebook). Naše spletno mesto uporablja »Facebook Pixel«, v lasti Facebooka, ki ponuja neposredno povezavo do strežnika Facebook. Strežnik Facebook prejme obvestilo, da ste obiskali naše spletno mesto in dodeli to informacijo vašemu osebnemu uporabniškemu Facebook računu, v primeru da imate takšen račun in ste vpisani. Facebook Customs Audience se uporablja za ustvarjanje uporabniških seznamov, da bi tako lahko usmerili oglaševalske kampanje na določene ciljne skupine.

Kliknite tukaj za več informacij o uporabi tega orodja in Pravilniku o zasebnosti ponudnika.

Če med vašim obiskom našega spletnega mesta niste prijavljeni v Facebook ali niste uporabnik Facebooka, vaš obisk spletnega mesta ne bo dodeljen uporabniškemu Facebook računu.

Informacije, ki ste jih delili preko vaše uporabe Facebooka lahko upravljate s pomočjo orodja »Dnevnik dejavnosti« ali preko orodja »Prenesite vaše podatke« iz Facebooka.

Kliknite tukaj, da onesposobite obdelavo podatkov.

Etarget  je orodje za oglaševanje, v lasti ETARGET SE, Pribinova 25, 811 09 Bratislava, Slovaška, ki se uporablja za naše kampanje ponovnega ciljanja. S tem orodjem želimo obiskovalcem spletnega mesta ponovno predstaviti izdelek, po tem ko je obiskovalec pokazal zanimanje preko uporabe ciljnega oglaševanja na naši ali drugih spletnih mestih.

Kliknite tukaj za več informacij o uporabi tega orodja in Pravilniku o zasebnosti ponudnika.

Shranjevanje piškotkov, ki jih to orodje uporablja, lahko preprečite tako, da sledite navodilom na  https://www.etarget.at/cookies.php.

Lahko pa tudi onemogočite piškotke za oglaševanje, ki temelji na interesu, preko kampanj oglaševalskih omrežij, ki je navedeno pod »Kako lahko izbrišem piškotke in izklopim sledenje?«.

Kairion  je orodje za oglaševanje, v lasti Kairion GmbH, Gutleutstrasse 30, 60329 Frankfurt/Main, Nemčija, ki se uporablja za oglaševanje, ki temelji na interesu, na naših spletnih mestih.

Kliknite tukaj za več informacij o uporabi tega orodja in Pravilniku o zasebnosti ponudnika.

Lahko pa onemogočite piškotke za oglaševanje, ki temelji na interesu, preko kampanj oglaševalskih omrežij, ki je navedeno pod »Kako lahko izbrišem piškotke in izklopim sledenje?«.

Sociomantic  je orodje za oglaševanje, v lasti sociomantic labs GmbH, Paul-Lincke-Ufer 39/40, 10999 Berlin, Nemčija, ki se uporablja za naše kampanje ponovnega ciljanja. S tem orodjem želimo obiskovalcem spletnega mesta ponovno predstaviti izdelek, po tem ko je obiskovalec pokazal zanimanje preko uporabe ciljnega oglaševanja na naši ali drugih spletnih mestih.

Kliknite tukaj za več informacij o uporabi tega orodja in Pravilniku o zasebnosti ponudnika.

Obdelavo vaših podatkov lahko preprečite tako, da sledite postopku za odjavo na spletnem mestu sociomantic. To dejanje nastavi piškotek za odjavo, ki preprečuje zbiranje vaših podatkov.

Katere piškotke uporablja zoohit?

Seznam piškotkov lahko najdete tukaj.

Kdo je odgovoren za varstvo podatkov pri zoohit?

zooplus AG, Sonnenstraße 15, 80331 München, ki ga predstavljajo člani upravnega odbora dr. Cornelius Patt, g. Andreas Maueröder in dr. Mischa Ritter je odgovoren za varovanje podatkov na tem spletnem mestu. Kontaktirate nas lahko preko kontaktnega obrazca ali nam pišete na elektronski naslov service@zoohit.si

Naš pooblaščenec za varstvo podatkov, g. Philipp Herrmann, je dosegljiv na HWData GmbH, Leonrodstr. 54, 80636 München; elektronska pošta: ph@hwdata.de. 

Katere so moje pravice?

Imate pravico kadar koli zahtevati potrditev o tem, ali obdelujemo vaše osebne podatke in pravico do informacij o teh osebnih podatkih. Imate tudi pravico do popravka, izbrisa in omejitve obdelave podatkov, kot tudi pravico kadar koli nasprotovati obdelavi osebnih podatkov ali preklicati vaše soglasje za obdelavo podatkov ali zahtevati prenos podatkov. Dodatno, imate pravico do pritožbe nadzornemu organu, če pride do kršitve zasebnosti.