Ljubeča podpora naših superjunakov - zadovoljite njihove posebne prehranske potrebe z optimalnim obrokom!

Specializirana dietna prehrana za potrebe vašega junaka


Kljub različnim boleznim, ki lahko pestijo vašega kosmatinca, je vaš ljubljenček v naših očeh vsak dan pravi junak! Se ne pritožuje in nima slabih dni, izkazuje samo čisto veselje in borbeno moč. In vse to zahvaljujoč uravnoteženi in kvalitetni prehrani z optimalnimi sestavinami naših vrhunskih znamk!


Sedaj je pravi čas, da preizkusite novo dietno hrano za vašega ljubljenčka, saj vam le za kratek čas ponujamo 10% popust na znamke Smilla Veterinary Diet, Rocco Diet Care in Concept for Life Veterinary Diet!*

Vaša koda kupona: TOP10


Zagotovite svojemu superjunaku optimalno prehrano za njegove potrebe po ugodnih cenah!

Odkrijte naše priljubljene znamke dietne hrane!

Concept for Life Veterinary Diet hrana za mačke
Concept for Life Veterinary Diet hrana za pse
Smilla Veterinary Diet hrana za mačke
Rocco Diet Care hrana za pse

Obstaja veliko privlačnih znamk veterinarske dietne hrane

Proizvodnja veterinarske dietne hrane za hišne ljubljenčke je strogo nadzorovana z zakonodajo EU

Kako naj vem, če jim lahko zaupam?

Zakonodaja EU določa visoke standarde za proizvodnjo veterinarske dietne prehrane. Za pridobitev dovoljenja za proizvodnjo dietne hrane za hišne ljubljenčke mora blagovna znamka dokazati, da "sestava njene prilagojene hrane ustreza namembnosti te hrane in da nima škodljivih učinkov za zdravje živali, zdravje ljudi, okolje ali dobro počutje živali." (Uredba (ES) št. 767/2009 z dne 13. julija 2009 in Uredba komisije (EU) 2020/354 z dne 4. marca 2020).

Concept for Life Veterinary Diet za mačke:

Concept for Life Veterinary Diet hrana za mačke

Concept for Life Veterinary Diet je popolna dietna suha in mokra prehrana za mačke, razvita z namenom pomoči pri obvladovanju določenih zdravstvenih težav mačk. To okusno hrano lahko uporabite za podpro veterinarski terapiji po predhodnem pogovoru z veterinarjem. Concept for Life Veterinary Diet - prilagojena posebnim prehranskim potrebam vaše mačke.

Mokra hrana ►    Suha hrana ► 

Concept for Life Veterinary Diet za pse:

Concept for Life Veterinary Diet hrana za pse

Concept for Life Veterinary Diet je popolna dietna suha in mokra prehrana za pse, razvita z namenom pomoči pri obvladovanju določenih zdravstvenih težav psov. To okusno hrano lahko uporabite za podpro veterinarski terapiji po predhodnem pogovoru z veterinarjem. Concept for Life Veterinary Diet - prilagojena posebnim prehranskim potrebam vašega psa.

Mokra hrana ►    Suha hrana ►

Smilla Veterinary Diet

Smilla Veterinary Diet hrana za mačke

Smilla Veterinary Diet je dietna popolna suha in mokra hrana za mačke, prilagojena specifičnim prehranskim potrebam mačk z določenimi boleznimi, kot so bolezni spodnjih sečil ali intoleranca na določeno hrano. Vsak okusen recept zagotavlja vaši mački uravnotežen obrok, razvit skupaj z veterinarji. 

Mokra hrana ►    Suha hrana ►

Rocco Diet Care:

Rocco Diet Care hrana za pse

Rocco Diet Care je popolna mokra hrana za pse na osnovi mesa, prilagojena posebnim prehranskim potrebam. Četudi vaš pes trpi zaradi občutljivosti in različnih intoleranc na hrano, alergij ali ima preveliko težo, mu ni treba zamuditi svoje najljubše, z mesom bogate hrane. Ta okusna hrana je pripravljena le iz skrbno izbranih sestavin. Rocco – z mesom bogate jedi!

Mokra hrana ►

Obstaja veliko privlačnih znamk veterinarske dietne hrane

Veterinarji potrjujejo kvaliteto veterinarske dietne hrane za pse in mačke znamke Concept for Life Veterinary Diet

"Concept For Life Veterinary Diet je popolna dietna hrana z visoko sprejemljivostjo in prenašanjem, zahvaljujoč uporabi visokokakovostnih sestavin. Hrana je enake kakovosti kot hrana najbolje prodajanih blagovnih znamk." - Franziska Pantelic, veterinarka

Kaj je dietna hrana?

Čeprav je ime lahko zavajajoče, dietna hrana ne pomeni nujno manj kalorične hrane, namenjene izgubi teže. Pravzaprav je to posebna vrsta prehrane, s katero lahko hranite vašega ljubljenčka v kolikor le ta trpi za določenimi boleznimi. Dietna hrana ima specifično sestavo in je sestavni del veterinarskega zdravljenja.

Dietna hrana je posebej razvita za doseganje enega ali več prehranskih ciljev. Ti prehranski cilji so določeni z zakonom in vključujejo med drugim bolezni ledvic, mehurja, jeter in črevesja ter intolerance na hrano. Dietna hrana je zaščitena s posebno zakonodajo in mora izpolnjevati specifične prehranske značilnosti, prilagojene določeni bolezni.

To vrsto prehrane lahko vašemu ljubljenčku ponudite šele po postavljeni diagnozi in po priporočilu veterinarja. Dietna hrana ima lahko različna poimenovanja, med drugim tudi terapevtska hrana, veterinarska hrana ali hrana na recept. Ta prehrana je na voljo v obliki suhe ali mokre hrane.

"Normalna" popolna hrana, imenovana tudi fiziološka hrana, je primerna za zdrave hišne ljubljenčke in vsebuje vsa hranila, ki jih vaš ljubljenček potrebuje na dnevni bazi. Ta hrana lahko vsebuje dodatne sestavine, ki sicer niso bistvene, lahko pa imajo poseben ugoden učinek. Tako lahko običajna hrana vsebuje lososovo olje za sijočo dlako ali probiotike za ohranjanje črevesne flore. Ta hrana izpolnjuje običajne individualne prehranske potrebe vašega ljubljenčka, vendar v omejenem obsegu.

Kako prepoznati dietno hrano?

Dietna ali terapevtska hrana mora kot taka biti označena na embalaži izdelka. Ta oznaka se uporablja samo za prehrano, namenjeno za posebne prehranske potrebe hišnih ljubljenčkov. Dietno hrano lahko imenujemo tudi "veterinarska dieta". Poseben prehranski namen takšne hrane mora biti jasno naveden, prav tako morajo biti jasno opredeljene posebne prehranske značilnosti. 

Kdaj in kako uporabljati dietno hrano? Zakaj je potreben posvet z veterinarjem?

Dietno hrano lahko vašemu ljubljenčku ponudite šele po postavitvi diagnoze in po posvetu z veterinarjem.

Zaradi specifične sestave dietne hrane, ta hrana morda ni primerna za zdravega hišnega ljubljenčka, zato močno odsvetujemo, da svojega ljubljenčka hranite z dietno hrano brez predhodnega posvetovanja z veterinarjem. Na primer, suha in mokra hrana, pripravljena za hišne ljubljenčke z odpovedjo ledvic, bo imela nižjo vsebnost beljakovin in fosforja kot običajna hrana, kar lahko povzroči prehranske pomanjkljivosti pri zdravih hišnih ljubljenčkih.

Če svojega ljubljenčka hranite z dietno hrano, poskrbite za redne preglede vašega ljubljenčka pri veterinarju, da zagotovite, da je ta hrana še vedno primerna za njegovo zdravstveno stanje.

Preden spremenite prehrano vašega ljubljenčka, priporočamo, da se posvetujete z veterinarjem v izogib ponovnemu pojavu kakršnih koli simptomov.

Najpomembneje je, da svojega ljubljenčka hranite s posebno dietno hrano za določeno bolezen le, če vam je to priporočil veterinar. Prav tako so redni veterinarski pregledi nujni, da lahko vaš veterinar spremlja stanje vašega ljubljenčka in po potrebi prilagodi njegovo prehrano.

* Pogoji promocije

Ponudba velja do vključno 28.02.2023. Prosimo, upoštevajte, da lahko na eno naročilo koristite le eno kodo kupona. Popust prejmete le z vpisom kode kupona v polje "Kliknite tukaj za vnos kode kupona" na blagajni preden zaključite naročilo, popust bo avtomatsko obračunan. Kode kupona ni mogoče kombinirati z drugimi kodami kupona in popusti. V kolikor potrebujete pomoč pri vnosu kode kupona, kliknite tukaj.