Pogoji za reklamacije in vračila izdelkov na zoohit

Pravica do odpovedi

Stranka ima pravico, da v roku 14 dni brez navedbe razloga odstopi od te pogodbe. Odpovedni rok se šteje 14 dni od dneva, ko ste sprejeli ali imate vi ali z vaše strani imenovana tretja oseba, ki ni prevoznik, zadnje blago v posest.

Za uveljavljanje svoje pravice do odpovedi, nas morate (zooplus SE, Sonnenstr. 15, 80331 München, Nemčija, service@zoohit.si) z jasno obrazložitvijo (npr. pisno po pošti, e-pošti) obvestiti o vaši odločitvi, da odpovedujete to pogodbo. Glede tega lahko uporabite priložen vzorčni odstopni obrazec, ki pa ni predpisan.

Za upoštevanje odpovednega roka je dovolj, da obvestilo o odpovedi odpošljete pred iztekom roka pravice do odpovedi.

Potek odpovedi

V primeru odpovedi te pogodbe, vam bomo povrnili vsa plačila, ki smo jih prejeli od vas, vključno s stroški pošiljanja (z izjemo dodatnih stroškov, ki so nastali zato, ker ste izbrali drugačno obliko dostave kot ponujena z naše strani, najboljšo standardno dostavo) takoj in najkasneje v roku 14 dni od dneva, ko smo prejeli vaše obvestilo o odpovedi. Za vračilo denarja se uporabi enako plačilno sredstvo, ki je bilo uporabljeno pri prvotni transakciji, razen, če ni izrecno drugače dogovorjeno; v nobenem primeru ne boste imeli zaradi vračila denarja dodatnih stroškov. Vračilo denarja lahko tudi zavrnemo dokler nismo prejeli blaga nazaj ali dokler ne predložite dokazila, da ste poslali blago nazaj, pri čemer se upošteva kaj je bilo storjeno prej.

Blago morate takoj, v vsakem primeru pa najkasneje v roku 14 dni od dneva, ko ste nas obvestili o odpovedi te pogodbe poslati ali izročiti na naslov:

zooplus SE
Vertriebszentrum
Marktal 3
D-99880 Hoerselgau

Upošteva se rok, če ste blago poslali nazaj pred iztekom roka 14 dni.

Stroške, ki nastanejo pri vračilu blaga nosimo mi.

Za vsako morebitno izgubo vrednosti blaga, ki se šele pojavi, če nastane ta izguba vrednosti zaradi preizkušanja kakovosti, lastnosti in delovanja blaga, odgovarjate le, če niste ravnali v skladi s predpisi.


Zaključek poteka odpovedi

Upravitelj spletne trgovine

zooplus SE
Sonnenstraße 15 80331 München

Izvršilni odbor:
Geoffroy Lefebvre
Andreas Maueröder
Dr. Mischa Ritter

Predsednik nadzornega sveta
Stefan Götz

Sedež podjetja: München
Okrožno sodišče München, HRB 273759
USt-IdNr. DE 200 164 421

Oddelek za pomoč strankam:
kontaktni obrazec
service@zoohit.si
+386 1 227 6049