Kateri pesek za mačke je najboljši?

Naš vodiš za mačji pesek - izberite pravega za vašo mačko!

Najdite izdelek

Vodič za mačji pesek

Kliknite tukaj, če želite izvedeti, kateri pesek bi bil najustreznejši za vašo mačko. Že samo po nekaj anonimnih vprašanjih vam bo naš vodič lahko priporočil popoln pesek za vašo mačko.

Izbira najustreznejšega mačjega peska je ključnega pomena za ohranjanje higiene in zdravega življenjskega okolja za vas in vašo mačko.

Ker je na izbiro tako veliko vrst mačjega peska (sprijemljivih, brez sprijemanja), znamk (Tigerino, Greenwoods, Cat's Best, Biokat's), materialov (npr. silikatni gel) in posebnih lastnosti (biorazgradljiv), je lahko prava izbira zastrašujoča.

Kateri pesek je torej najboljši? Žal dokončnega odgovora na vprašanje o najboljšem mačjem pesku ni. Ključno je, da poiščete tistega, ki najbolj ustreza individualnim potrebam vaše mačke. Med dejavniki, ki jih je potrebno upoštevati, so starost, število mačk v gospodinjstvu, vrsta dlake, občutljivost na vonjave in enostavnost čiščenja.

Da bi poenostavili postopek izbire, smo razvili ZOOHITOV VODIČ ZA MAČJI PESEK. Naše orodje vam bo pomagalo najti popoln pesek za vašo mačko, pri čemer bo upoštevalo vaše želje in vam omogočilo, da v prvem poskusu najdete pravi pesek za vašo mačko. Poslovite se od težav z eksperimentiranjem z različnimi peski in odkrijte idealno možnost za vas in vašo mačko!

Odkrijte Tigerino - najbolje prodajana znamka mačjega peska v zoohitu!

Tigerino - mačji pesek št. 1!

Zakaj je starost moje mačke pomembna pri izbiri mačjega peska?

Ko izbirate pesek za svojo mačko je ključnega pomena, da upoštevate njeno življenjsko obdobje. To je še posebej pomembno za zagotovitev varnosti mačjih mladičev, saj so morda nagnjeni k igranju ali dajanju peska v usta, namesto da bi ga uporabili za predvideni namen.

Ali potrebujem specifičen mačji pesek glede na to koliko mačk imam?

Stranišča, katera uporablja več kot ena mačka, je potrebno pogostejše čiščenje. Vendar pa obstajajo določeni mačji peski, ki imajo zaradi svoje specifične molekularne strukture večjo moč absorpcije in nevtralizacije vonjav, kar spodbuja čisto in higienično okolje za udobno sobivanje več mačk. Ti peski zagotavljajo maksimalno čistočo in omogočajo harmonično bivalno ureditev za več mačjih družinskih članov.

Ali je dlaka moje mačke pomembna pri izbiri mačjega peska?

Včasih se dolgodlake mačke srečujejo z nevšečnostjo, da se določeni preveč fini peski oprimejo dlak na njihovih tačkah. Da bi se temu izognili tej težavi, obstajajo grobozrnati peski, ki so posebej zasnovani za dolgodlake mačke. Ti peski imajo večja zrna, ki se manj oprimejo dlake in tačk, kar omogoča večje obdobje za dolgodlake mačke.

Kakšna je razlika med sprijemljivim in nesprijemljivim mačjim peskom?

Sprijemljivi pesek: pesek bo zdržal do 30 dni, vendar boste morali grudice odstranjevati vsak dan. 

Pesek brez sprijemanja: pesek bo zdržal le do 7 dni, vendar vam ni potrebno storiti ničesar drugega. Nato boste morali zamenjati celoten pesek v mačjem stranišču.

Ali so mačke občutljive na vonj?

Mačke so živali z zelo občutljivim čutilom za vonj, zato je pomembno upoštevati vonjave, ki so prisotne v njihovem pesku. Večina našega peska običajno vsebuje le naravne vonjave, kot sta sveže pokošena trava ali sivka. Nekatere mačke pa lahko zavrnejo vse vrste vonjav, v tem primeru je priporočljivo, da se odločite za pesek popolnoma brez vonja ali pa z nežnim vonjem, kot je vonj otroškega pudra. S tem lahko preprečimo, da bi naša mačka zavrnila uporabo stranišča.

Kateri vonji so primerni za mačke?

Medtem ko ima lahko večina vonjav v mačjem pesku pozitivne učinke na mačke, se vse mačke ne odzovejo enako. Na splošno je manjša verjetnost, da bodo dišave, pridobljene iz naravnih virov, zavrnjene v primerjavi z umetnimi dišavami.