Test23

Spomladansko znižanje

Pomlad je končno tu! Le kaj je lepšega kot uživati v tem času s svojim štirinožnim prijateljem? In prav to je tisto, kar ponuja naše spomladansko znižanje: naj gre za zdravo hrano za veliko energije, vznemirljive igrače ali priboljške za razburljive izlete ali udobno poležavanje na soncu - v zoohit lahko zdaj najdete ugodne spomladanske ponudbe za vse tisto, kar poskrbi, da srce štirinožnega prijatelja bije hitreje!

Do 20 % dodatnega popusta na prigrizke Pedigree

Do 20 % dodatnega popusta na prigrizke Pedigree

24 x 85 g Gourmet Gold po posebni ceni!

24 x 85 g Gourmet Gold po posebni ceni!

  • Ponudba
  • Hrana za mačke
  • Hrana za pse
  • Dodatki za mačke
  • Dodatki za pse

Zakaj je nega še posebej pomembna spomladi?

Spomladi je čas odpadanja dlake. Ta proces pri večini hišnih ljubljenčkov traja približno šest do osem tednov. Zato spomladi razvajajte svojega štirinožnega prijatelja z vsakodnevnim krtačenjem! S tem ne boste le spodbudili njihovega krvnega obtoka, temveč tudi poskrbeli za zdravo in sijočo dlako. Za pasme z gosto podlanko je priporočljivo uporabiti poseben glavnik – to je namreč zelo dobrodošlo za dlako vašega štirinožnega prijatelja! 

Ali ste vedeli, da pri psih obstaja spomladanska utrujenost?

Nekateri psi so spomladi utrujeni in brezvoljni, drugi pa so polni energije. Za spomladansko utrujenost psov obstaja znanstvena razlaga: Zaradi pomanjkanja sončne svetlobe pozimi se v pasjem telesu proizvaja malo serotonina, raven melatonina pa ostaja visoka. Aktivnost se poveča šele takrat, ko se zaloge serotonina postopoma dopolnijo.

Rešitev je preprosta: pojdite na svež zrak! Veliko gibanja na toplem spomladanskem soncu spodbuja nastajanje serotonina in zavira delovanje hormona melatonina. Tako postane vaš spomladansko utrujeni kosmatinec spet aktivnejši.

Zbogom, zimska otopelost: kako se spraviti v formo za pomlad!

Zloglasna "zimska postava" po hladnih mesecih ni le težava nas ljudi – z odvečnimi kilogrami se spopadajo tudi številne mačke in psi. Pogosto ponovno začenjamo z dietami in načrti za telesno pripravljenost.

Dodatna teža lahko obremeni sklepe in srčno-žilni sistem naših kosmatih prijateljev ter celo poveča tveganje za sladkorno bolezen.

Za preprečevanje zimske otopelosti in preprečevanje debelosti ni potrebna le večja količina gibanja, ampak je lahko dobra ideja tudi pregled hrane. Seveda se lahko vsake diete lotite le po posvetu z veterinarjem.

Več koristnih nasvetov na temo debelosti pri mačkah in debelosti pri psih ter diabetesa pri mačkah in diabetesa pri psih najdete v magazinu zoohit.

TIAKI Sun Stripes postelja za pse

Do 15 % popust na izbrane dodatke

18 + 6 brezplačno! Feringa Country Style 24 x 400 g