Dobrodelnost pri zoohit: skupaj pomagamo živalim!

Naša dobrodelnost v letu 2019

Na žalost nimajo vse živali takšnega srečnega življenja, kot ga imajo hišni ljubljenčki naših strank. Veliko jih nima toplega doma in nekoga, ki bi za njih skrbel. Nam je zelo pomembno, da pomagamo živalim v stiski. Tako smo tudi v letu 2019 izpeljali veliko projektov, tako na mednarodni ravni kot tudi v Sloveniji, s katerimi smo pomagali manjšim in tudi večjim organizacijam. V nadaljevanju si lahko preberete več o naši dobrodelnosti.

Skupaj pomagamo: naša dobrodelnost v letu 2019


zooTočke za dober namen

Darovanje točk za zavetišča!

Za vsak € naročila prejmejo naše stranke eno zooTočko na svoj račun stranke. Te točke lahko stranke nato unovčijo za super premije ali pa jih darujejo v dobrodelne namene. Vse darovane točke mi nato pretvorimo v pakete hrane in opreme, ki jih pošljemo izbranim zavetiščem oziroma organizacijam. Ta program pomoči zavetiščem pa ne poteka le v Sloveniji, pač pa tudi v ostalih državah!

V Sloveniji smo skupaj z vami v letu 2019 pomagali naslednjim društvom oziroma zavetiščem:

  • Društvo proti mučenju živali Celje
  • Društvo za pomoč in zaščito mačk
  • Zavetišče Ljubljana
  • Zavetišče za živali Maribor
Darovanje točk za zavetišča! Darovanje točk za zavetišča! Darovanje točk za zavetišča!

Pes vodič Enzoo

Enzoo pes vodič

Psi vodiči olajšajo življenja gibalno oviranih ljudi. Šolanje teh psov je dolgo, kompleksno in povezano z visokimi stroški. Naši sodelavci na Nizozemskem (zooplus Nizozemska) so posvojili psa vodiča in bodo v celoti pokrili vse stroške povezane z njegovim šolanjem. Ime psa so odločile stranke na Nizozemskem. Na koncu je zmagalo ime "Enzoo" - kombinacija imena Enzo in "zoo" kot zooplus. Enzoo bo šolan pri nizozemski organizaciji KNGF. Šolanje bo trajalo nekje eno leto in pol, nato pa bo Enzoo pripravljen, da pomaga gibalno ovirani osebi.

Dobrodelnost ob svetovnem dnevu živali

Pomoč ob svetovnem dnevu živali!

Ob svetovnem dnevu živali 2019 so naši sodelavci v nemški spletni trgovini zooplus po simbolični ceni 1 € prodajali odeje za dobrodelen namen. S tem so zbrali 11.770 € in ta znesek nato darovali organizacijama Streunerglück e.V. in Rennpferde Boomerang gGmbH. Prav tako, so naši nemški sodelavci pomagali organizaciji Rennpferde Boomerang gGmbH pri obnovi ograje in maneže ter so skupaj z njimi zgradili čudovito ogrado za ovce in ponija po imenu Pauline.

Darovanje vrnjenih izdelkov

Darovanje iz skladišč

Kljub temu, da naše stranke ne vračajo naročenih izdelkov pogosto, do tega vseeno pride. Vsa vračila vedno skrbno pregledamo in kadar je vrnjen izdelek nepoškodovan in neodprt, takoj preverimo ali ga je še možno uporabiti. Vse izdelke, ki so še uporabni, pošljemo naprej izbranim organizacijam za pomoč živalim v različnih državah, na primer v Nemčiji, Nizozemski, Franciji in Poljski.